Mainos

Näin helposti puhelimesi murretaan - Katso video

Viranomaiset pystyvät halutessaan murtamaan puhelimen neljän numeron salasanasuojauksen muutamassa minuutissa, kertoo taloussivusto Forbes.

Ruotsalainen Micro Systemation tarjoaa poliisiviranomaisille ja armeijan henkilöstölle työkaluja, joiden avulla rikoksista epäiltyjen kännykät saadaan tarvittaessa avattua tietojen etsimiseksi.

Micro Systemationin kehittämä XRY-sovellus murtaa nopeasti Applen iOS:n ja Googlen Android-puhelimen salasanat, siirtää tiedot tietokoneelle ja avaa salatut tiedostot. Sovellus näyttää puhelimen käyttäjän GPS-sijainteja, tiedostot, puhelulokit, yhteystiedot, viestit ja jopa lokitiedot näppäinten painalluksista. Eli tiivistetysti sanoen - kaiken.

Yhtiö kertoo liiketoimintansa kukoistavansa. Micro Systemation on myynyt järjestelmäänsä yli 60 maahan. Sovellus on laajasti käytössä Britannian ja Yhdysvaltain poliisilla sekä FBI:llä.

- Kahdenkymmenen vuoden jälkeen ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, että omilla tietokoneilla ei kannata tehdä ilkeitä asioita, mutta he eivät vielä ymmärrä tätä asiaa puhelimien tapauksessa. Todisteita ajatellen tällä on suunnaton arvo, mikäli puhelimen käyttäjä on tehnyt jotain laitonta, toteaa yhtiön markkinointipäällikkö Mike Dickinson.

Micro Systemation etsii puhelimien järjestelmistä tietoturva-aukkoja ns. jailbreakkauksen tavoin . Dickinson kertoo, että markkinoille tulee joka viikko uusia puhelimia hieman erilaisilla järjestelmillä, joten yhtiön on jatkuvasti tarkkailtava markkinoita.

Dickinsonin mukaan pidemmät salasanat tekevät laitteista hankalampia murtaa. Joissakin tapauksissa murtautuminen voi kestää jopa niin kauan, että siihen ei edes kannata ryhtyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.