Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin broilerista ei tule rutikuivaa känttyä – "suomalaisten grillaajien perisynti"

Grillattu broilerinrinta on mitä ihanin kesäherkku, kunhan siitä ei tule liian kuivaa.
Grillattu broilerinrinta on mitä ihanin kesäherkku, kunhan siitä ei tule liian kuivaa.Shutterstock
Julkaistu 10.04.2014 10:58(Päivitetty 10.04.2014 13:46)

Televisiostakin tuttu kokki Henrik "Roope" Rehbinder antaa vinkit mehukkaan grillibroilerin valmistamiseen.

Perinteinen suomalainen grilliherkku on broilerinrinta. Broilerinrinta on hyvänmakuista, mutta sen kokkaaminen voi olla yllättävän haastavaa, jos ei tiedä, mitä on tekemässä. Rasvaton rintapala kuivahtaa grillissä helposti kovaksi käntyksi.

Kokki Henrik "Roope" Rehbinder mainitsee suomalaisten grillaajien perisynniksi liian pitkän grillausajan.

– Raa’aksi jäämisen pelko on suurin syy kanan kuivumiseen. Siinäkin kohtaa, kun kana on jo täysin kypsä, grillataan varmuuden vuoksi vielä vähän lisää. Se on suurin virhe kanan valmistuksessa, Rehbinder sanoo.

Rehbinder neuvoo katkaisemaan grillausaikaa reippaasti lyhyemmäksi, ja kypsyttämään broilerin loppuun vetäytymisvaiheessa. Broileri vaatii vetäytymisvaiheen samalla tavalla, kuin mikä tahansa muu liha.

– Broileri saa jopa olla aavistuksen raaka siinä vaiheessa, kun se otetaan grillistä pois. Sen jälkeen se laitetaan tiukkaan foliopakettiin vetäytymään. Broileriin sitoutuu niin paljon lämpöä, että se kypsyy vielä lisää foliopaketissa, Rehbinder neuvoo.

Älä leikkaa broileria samantien

Broileri voi hieman pehmetä foliopaketissa. Jos haluat kanaasi rapean pinnan, niin käytä se vielä vetäytymisen jälkeen nopeasti kuumassa grillissä.

– Broileria ei myöskään saa leikata saman tien grillistä pois ottamisen jälkeen, Rehbinder muistuttaa.

Kokonaista broileria tai broilerinkoipea grillatessa täytyy pudottaa lämpötila alhaiseksi, ja grillata lintua pitkään. Broileria voi käännellä ja valella grillissä.

– Monilla voi nykyään jopa olla oma sähköinen pyöritin broilerille, Rehbinder sanoo.

Kokeile reseptiä: Mozzarella-melonisalaatti ja grillibroileri

Sumo video id

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Parasta broileria grillissä! Takuuvarmasti mehevää: "Ei voi epäonnistua"Parasta broileria ikinä! Takuuvarma tapa mehevään grillikanaan: "Ei voi epäonnistua"Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"Tavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaElämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • 19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • 18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys

  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen