Mainos

Näin Arajärvi poistaisi yksinäisyyttä Suomesta

Professori Pentti Arajärven mukaan yksinäisyyteen tulisi löytää uusia ratkaisuja. Yksinäisten ikäihmisten määrä kasvaa samalla kun yksin asuvien vanhusten määrä nousee. 

Arajärven mukaan yksinäisyys on Suomessa tiedostettu ongelma, mutta kaikki mahdollisia keinoja ei ole vielä otettu käyttöön. Arajärven mukaan ruohonjuuritasolla voidaan tehdä paljon ja halvalla.

– Tällainen eläkeläiskerho olisi ihan toimiva. Kunnan kannattaisi tarjota tukea vaikkapa kokoustiloina, seurakunnillakin varmasti tiloja löytyisi tai joku työväentalo. Se olisi hyvä tapa tukea tällaista yksinäisyyttä lievittävää toimintaa. Tällaisella kerholla on suuri merkitys osallistujille. Kun ongelma tiedetään, nyt pitää löytää oikeat toimintatavat. Ne eivät ole välttämättä hienoja, monimutkaisia ja kalliita eivätkä vaadi suuria komiteoita.

Arajärvi muistuttaa, että jokainen voi omalta osaltaan lievittää yksinäisyyttä lähipiirissään.

– Naapuria voisi käydä kutsumassa kahville tai pitää edes omaan äitiinsä tai isäänsä yhteyttä, jos se suinkin on mahdollista. Tällainen ei vaadi mitään yhteiskunnan tai järjestön tukea. Vanhuksen kanssa voi lähteä kävelylle, juomaan kupin kahvia tai kuuntelemaan hänen muistojaan, hän vinkkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.