Näin ammattijärjestäjä Laura Holmström päätyi ammattiinsa: "Opetan ihmisille luopumista"

Kaaoksen kesyttäjät -ammattijärjestäjä kertoo kikat muotoonommellun lakanan viikkaamiseen ja arkaluontoisten papereiden hävitykseen 5:51
Näin viikkaat muotoonommellun lakanan ja hävität arkaluontoiset paperit ilman paperisilppuria.

Vanha suomalainen viisaus kertoo, että kaikki järjestyy kyllä. Joskus asioiden järjestymiseen voi kuitenkin tarvita ammattilaisen apua.

Kaaoksen kesyttäjä -ohjelmasta tuttu ammattijärjestäjä Laura Holmström vieraili Huomenta Suomessa. Sen lisäksi, että Holmström opetti suorassa lähetyksessä juontaja Aki Linnanahteelle nopean kikan muotoonommeltujen lakanoiden viikkaukseen, puhuttiin myös siitä, kuinka ihmisestä oikein tulee ammattijärjestäjä.

–  Opetan ihmisille luopumista. Elämähän on aika suurelta osin luopumista, Holmström selventää.

Ammattijärjestäjän tehtävä on auttaa ihmisiä saamaan tilaa ja aikaa elämään. Käytännössä työssä voi auttaa tilanteessa, joka on monelle varmasti tuttu. Kotona hyllyt ja kaapit ovat täynnä tavaraa, mutta mitään tarvittavaa ei koskaan tunnu löytyvän. Kun tarvittavaa asiaa ei kotona vallitsevasta kaaoksesta löydy, niin kaupasta ostetaan lisää tavaraa paisuvaan kodin tavarakaaokseen.

"Onko Suomessa ammattijärjestäjiä?"

Holmströmillä oli alla jo tutkinto kauneudenhoitoalalta ja ura ennen ammattijärjestäjäksi ryhtymistä. Yllättäen asiat elämässä kuitenkin heittivät kuperkeikkaa.

–  En ole aina ollut mikään intohimoinen tavaroiden järjestäjä, Holmström paljastaa.

Sen sijaan pohjalta löytyy halua auttaa ihmisiä ja arvopohjan muuttuminen. Holmströmin isä kuoli ja kotona oli putkiremontti käynnissä. Tuntui, ettei kukaan voinut auttaa.

–  Löysin uuden ammatin. Lähdin opiskelemaan psykologiaa ja kasvatustieteitä ja sitä kautta heräsi ajatus, että onko Suomessa ammattijärjestäjiä? Holmström kertoo.

Siitä on nyt kuusi vuotta, eikä Holmström ole katsonut taakseen.

Kuinka muotoonommeltu lakana kuuluu viikata? Entä mitä Holmström kehottaa tekemään, kun arkaluontoisia dokumentteja pitäisi hävittää, mutta ei satu omistamaan paperisilppuria? Katso ammattijärjestäjän vinkit artikkelin yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat