Pärjääkö siivouksessa välineurheilulla? Siivoustähti Auri Kananen näyttää, kuinka siivousliinaa käytetään oikeaoppisesti

Pärjääkö siivouksessa välineurheilulla? Siivoustähti Auri Kananen näyttää kuinka siivousliinaa käytetään oikeaoppisesti 4:17
Näin pyyhit siivousliinalla pinnat oikeaoppisesti.

Siivouskuningatar Auri Kanasen mukaan ikävät tuntemukset harjanvarteen tartuttaessa johtuvat siitä, etteivät ihmiset osaa siivota tarpeeksi hyvin. Kun on hyvä jossain, on sen parissa puuhastelukin mieluisaa.

Tamperelainen Auri Kananen nousi pari vuotta sitten kansainväliseen megasuosioon sosiaalisessa mediassa jakamiensa siivousaiheisten videoiden ansiosta.

–  Olen halunnut näyttää koko maailmalle, että siivoaminen on hauskaa ja helppoa, Kananen toteaa.

Kanasella on somekanavillaan miljoonia seuraajia ympäri maailman. Siivousvideoillaan hän puhdistaa ja järjestää ilmaiseksi jopa asuinkelvottomaksi muuttuneita koteja sekä antaa arkisia, kaikille sopivia siivousvinkkejä.

Kanasen tarkoitus on inspiroida ihmisiä siivoamaan ja antaa käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla siivoaminen voi alkaa sujua paremmin. Siivoaminen on monelle vastenmielistä puuhaa, mutta sen ei tarvitse olla monimutkaista ja kallista välineurheilua, vaan yksinkertaisilla kikoilla voi päästä jo pitkälle.

Yllä olevalla videolla Auri Kananen näyttää käytännöllisen ja helpon kikan, kuinka lika kannattaa pyyhkiä pinnasta irti siivousliinalla.

Halu antaa yhteiskunnalle takaisin

Kananen julkaisi helmikuussa siivousaiheisen Aurin siivousrakkauskirjan. Kirjassaan somepersoona paljastaa, miten hän pääsi yli nuorena potemastaan vaikeasta masennuksesta.

– Sitähän ei yksiselitteisesti tiedä, että mistä masennukseni johtui, tai monen muunkaan, Kananen kertoo.

Kananen paljastaa, että hänelle merkittävä tekijä vaikeina aikoina oli avun piiriin pääseminen.

– Pääsin terapiaan. Yhteiskunta auttoi minua, hän kertoo.

Kun ihmisellä on psyykkiset voimat lopussa, niin ei välttämättä jaksa kiinnittää huomiota kodin puhtauteen ja siisteyteen. Kananen haluaa auttaa hankalaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä edes hetkellisesti siivoamalla heidän kotinsa. Se on hänen tapansa auttaa nyt, kun hänellä itsellään on voimavaroja, samaan tapaan kuin aikoinaan yhteiskunta häntä auttoi.

Toisin kuin vois luulla, Kanaselle ei satele siivouspyyntöjä ovista ja ikkunoista.

–  Ihmiset luulevat, että saan tosi paljon kyselyitä. Ne, jotka ovat masentuneita ja epätoivossa ajattelevat, etten ehdi tulla auttamaan heitä, Kananen kertoo.

Tällä hetkellä Kanasen tekee kaikkein onnellisimmaksi juuri siivous.

Katso Auri Kanasen haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan alta.

Siivouskuningatar Auri Kananen kaipaa lisää yhteydenottoja mielenterveyden kanssa kamppailevilta: "Mistä mä tavoitan nämä ihmiset?" 4:47
Siivousguru Auri Kanasen koko haastattelun näet videolta.

Lue myös:

    Uusimmat