Näin Amazing Race kävi Suomessa, lue tarkka selostus

Amazing Racen 10. kaudella vierailtiin myös Suomessa. Jakso esitettiin MTV3-kanavalla sunnuntaina 29.3.2009. Lue mitä jaksossa tapahtui.

Madacascarilta joukkueet lensivät Helsinkiin, Suomeen! Barbietiimin Dustin oli varma, että suomalaiset käyttävät puukenkiä. Päämäärän nimikin muuttui Helinskiksi matkalla lentokentälle.

Lyn ja Karlyn myöhästyivät lennolta, ja barbietiimi tuuletteli jo voittoa. Hellämielinen lentokenttätyöntekijä kuitenkin otti naiset koneeseen vain kymmenen minuuttia ennen sen lähtöä.

Välitän naamastani

Helsingissä tiimien piti etsiytyä Kappeli-kahvilaan, jossa kannettavat tietokoneet odottivat heitä. Yllätys oli mieluinen, sillä koneilla kilpailijat saivat katsoa videotervehdyksen perheiltään! Lyn ja Karlyn heltyivät itkemään nähtyään lapsensa nauhalla. Videoiden katsomisen jälkeen tiimit saivat seuraavan vihjeen kahvilan omistajalta.

Matkalla juna-asemalle Erwin ja Godwin harhailivat ympäri Kaisaniemeä. He myös yrittivät pysäyttää taksin huitomalla, mutta huomasivat pian että metodi ei toimi Suomessa.

Junamatka vei tiimit Tampereelle. Matkalla Dustin ja Kandice saivat todeta Tylerin ja Jamesin turhamaisuuden: miehet hoitivat kasvojaan levittelemällä kosteusvoidetta!

- Tämä osoittaa, että välitän naamastani, James selvensi.

Tampereen juna-asemalla taksia jonottavat paikalliset saivat ihmetellä amerikkalaisten menoa: Rob putosi polvilleen anelemaan mahdollisuutta etuilla jonossa, kun taas Lyn ja Karlyn etuilivat törkeästi luvatta.

Kiljumisen sävyttämää suohiihtoa

Soppeenharjun koulun pihasta löytyivät kiertotietehtävän ohjeet: suo siellä tai täällä! Joukkueen piti hiihtää suksilla suon läpi tai suorittaa suolle pystytetty esterata, johon liittyi kiipeämistä, liaaneja ja eukonkantoa.

Tyler ja James pääsivät esteradalle ensimmäisinä. Miehet juuttuivat suohon vain kerran, mutta eukonkanto vei heiltä voimat. Mutaiseen maahan uppoaminen kirvoitti muistakin tiimeistä kiljahduksia ja kirouksia. Robin mielestä eukonkanto sujui "yllättävät kevyesti"; Kimberly hermostui ja väitti miehen haukkuvan häntä lihavaksi.

Dustin ja Kandice hiihtivät suolla kokeneesti. He saivat seuraavan vihjeen hieman poikien jälkeen, mutta tiimien matka jatkui samaan aikaan: miehet kun jäivät vaihtaaman suolla ryvettyneitä vaatteitaan parkkipaikalle ennen taksiin nousua!

Hammertime!

Suolta tiimien matka vei Turkuun, josta autoiltiin Lohjalle. Lohjalta joukkueet etsivät Tytyrin kaivoksen, jossa tiesulkutehtävä suoritettiin.

Erwin ja Godwin löysivät junasta kaivoksessa työskentelevän miehen, jolle veljeksen innoissaan kumartelivat. Muutkin tiimit hyödynsivät paikallisten kartanpiirtotaitoja, jotta autoilu kävisi mahdollisimman kivuttomasti.

Tytyrin kaivoksessa hissi vei kilpailijat maan alle. Barbietiimin mukaan kokemus oli kuin suoraan Disney Worldista...

Tiesulkutehtävä löytyi kaivoksen pimeydestä. Toinen joukkuelainen nousi pyörän selkään, kiisi pimeään kaivokseen alamäkeä pelkän otsalampun turvin ja sitoi pohjalle päästyään suuren kalkkikiven pyöränsä tarakalle. Tämän jälkeen kilpailijan piti raahautua takaisin ylös ja hakata kivi halki - seuraava vihje löytyi kiven sisältä.

Kandice oli valmiina suojautumaan perusteellisesti: neito yritti pukea kaivostyöntekijän tarjoamaa pyörilykypärää oman suojakypäränsä päälle. Neito nauroi itselleen muiden tyrskiessä.

James hakkasi tuomaansa kiveä intohimoisesti huutaen samalla "it's hammertime!" Viimeisinä kaivokselle saapuneet Rob ja Kimberly pistivät menovaihteen silmään. Rob polki (ja huusi) kaivoksessa niin kovaa, että ohitti paluumatkalla jopa paljon aiemmin lähteneen Karlynin.

Lamauttava tehtävä stadikalla

Kaivoksesta selvinneet joukkueet ajoivat takaisin Helsinkiin ja etsiytyivät olympiastadionille. Stadionin tornissa odotti kuumottava tehtävä: kummankin tiimiläisen olisi laskeuduttava alas tornin ulkosivua "enkelityyliin", eli kasvot edellä!

Harhailtuaan stadionilla hyvän aikaa Tyler ja James tajusivat nousta torniin, jossa James joutui kauhun valtaan. Mies kammosi korkeaa paikkaa! Lopulta herra laskeutui maahan roikkumalla lamaantuneina valjaissaan huutaen.

Maan pinnalla tiimit saivat kokea epämiellyttävän yllätyksen: varikkoa ei Suomesta löytyisi, vaan kisa jatkuisi suoraan seuraavaan etappiin... Ensi sunnuntaina 5.4. jatketaan siis edelleen Suomessa!

Lue kaikki jaksoselosteet ja kilpailijaesittelyt MTV3:n Amazing Race -sivuilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat