Naimisissa jo 87 vuotta – aviopari paljastaa onnellisen liiton salaisuuden!

Brittien pisimpään naimisissa ollut pari on ehtinyt elää auvoisaa avioliittoaan jo huikeat 87 vuotta. Millaisia vinkkejä pari antaa avioliiton onnistumiseksi?

Zoosk-sivusto haastatteli brittien pisimpään naimisissa ollutta paria selvittääkseen onnellisen ja toimivan avioliiton salaisuuden. Intiassa syntyneet Karam ja Katari Chand ovat olleet naimisissa jo lähes 90 vuotta, joten he kisaavat myös koko maailman pisimmän avioliiton tittelistä.

Pari tapasi toisensa hääpäivänään. Häät pidettiin Punjabissa, Intiassa.

– Häät olivat kauniit. Olemme olleet naimisissa 87 vuotta. Toivomme pysyvämme naimisissa vielä toiset 87 vuotta. Rakastamme toisiamme hyvin paljon, pari kertoo.

Tänä vuonna herttainen pari viettää yhteisiä syntymäpäiväjuhlia; Karam juhlistaa 107. ikävuottaan ja Katari sadan vuoden rajapyykkiä. Parilla on kahdeksan lasta ja 28 lastenlasta. Kuinka he sitten itse hemmottelevat kumppaniaan?

– Nuorena minulla oli tapana tehdä Karamille hyvä illallinen joka päivä. Olemme kasvissyöjiä, joten hankin paljon tuoreita vihanneksia ja varmistin, että hän syö terveellisesti. Terveys on hyvin tärkeää ja halusin huolehtia hänestä, jotta voisimme vanheta yhdessä. Toiminut on! Ai niin ja kuinka saatoin unohtaa, säästän aina palan leivästäni hänelle. Pieni ele, mitä hän arvostaa… ja mikä pitää minut vähän hoikempana, Katari kertoo.

– Minun niksini on saada Katari nauramaan. Tykkään kertoa hänelle vitsejä ja saada hänet hymyilemään. Hauskuuttaminen on minun tapani olla romanttinen. Olen kuullut, että nauru pidentää ikää… vaimoni on yhä elossa, joten sanonnassa on oltava perää! Rakastan häntä hyvin paljon ja haluan viettää hänen vierellään vielä toiset 80 vuotta, Karam sanoo.

Kuinka rakkaus säilyy koko parisuhteen ajan? Iäkkäät rakastavaiset kertoivat viisi vinkkiä.

1. Ole aina uskollinen – olkaa aina uskollisia toisillenne. Kun menette naimisiin, sitoudutte pyhittämään elämänne kumppanillenne ja vaikka joskus olisikin vaikeaa, älä usko ruohon olevan vihreää aidan toisella puolella… koska se ei ole.

2. Huolehtikaa toisistanne parhaanne mukaan. Jos haluatte vanheta yhdessä, teidän tulee varmistaa, että huolehditte toisistanne kaikin tavoin. Oli kyseessä sitten aterian valmistaminen, kädestä pitäminen tietä ylittäessä tai lohduttavana olkapäänä toimiminen silloin, kun jokin menee pieleen.

3. Olkaa kärsivällisiä toisianne kohtaan: kaikilla on huonoja tapoja tai ärsyttäviä piirteitä. Joku saattaa jättää pyyhkeen lattialle tai kuunnella radiota liian kovalla – teidän on suvaittava toinen ja käsittää, ettei kukaan ole täydellinen. Totta kai toinen ärsyttää silloin tällöin, mutta jos haluatte pysyä yhdessä lähes 90 vuotta, opetelkaa rakastamaan noita ärsyttäviä tapoja tai homma ei toimi.

4. Kuunnelkaa toisianne. Kaikkein tärkein asia parisuhteessa on kuunteleminen. Ihmiset eivät enää kuuntele toisiaan, sillä he ovat liian kiireisiä töiden tai television parissa. Kuuntele rakkaasi ajatuksia ja murheita päivittäin, koska silloin voit auttaa häntä nujertamaan vaikeudet ja olemaan onnellisempi. Se myös vie teitä lähemmäksi toisianne, koska puhuttehan ongelman tullen ensin toisillenne.

5. Seuratkaa sosiaalisia ja uskonnollisia arvojanne. Kunnioittakaa, välittäkää, hellikää, rakastakaa ja arvostakaa kumppanianne – kohtele rakastasi aina niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.


Kuvien henkilöt eivät liity juttuun.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja