Näillä vinkeillä majoitut lomalla ilmaiseksi!

Kodinvaihtaja säästää pitkän pennin vaihtaessaan lomansa ajaksi kotia toisen kanssa. Mitä asioita kodinvaihdossa tulisi ottaa huomioon?

Kuusi kertaa kahden vuoden aikana kotiaan loman ajaksi vaihtanut maskulainen Nina Tuorila kannustaa ihmisiä kokeilemaan erilaista lomailumuotoa ja suhtautumaan vaihtoon rennosti.

Tuorila matkusti taannoin miehensä ja poikansa kanssa Kaliforniaan muutamaksi viikoksi. Perhe majoittui vuoristoisissa maisemissa omakotitaloon, jossa oli uima-allas ja autotallissa Porsche. Koko lysti kustansi ainoastaan lentolippujen hinnan, joten perhe säästi matkakustannuksissa pitkän pennin.

Tarkanmarkanvartijoille kodinvaihto onkin oiva vaihtoehto matkailuun. Mutta jos rahan lisäksi on tarkka myös omaisuudestaan, voi tulla mutkia matkaan.

– Jos ei pääse eroon omien astioiden rikkoutumisen tai autonsa kolaroinnin pelosta, kannattaa kodinvaihto jättää suosiolla väliin, Nina painottaa.

Konkarin vinkit kotivaihtoa harkitsevalle

– Ole aikaisin liikkeellä, sopivan kohteen löytäminen ja viestittely saattaa viedä monia kuukausia.

– Koosta tulokkaille infokansio kodistasi ja lähiseudun palveluista. Kuinka kodinkoneet toimivat, miten roskat kierrätetään?

– Sovi auton käytöstä, hoida vakuutusasiat kuntoon. Tiedota omavastuusta.

– Tiedosta riskit: jos vaihtokumppani peruuttaa vierailun, mitä tapahtuu jo varatuille lentolipuille?

– Kunnioita kotia, jossa majoitut. Kohtele sitä kuin omaasi.

– Ota rennosti ja nauti ainutlaatuisesta elämyksestä.

Nina Tuorila kertoo kodinvaihtokokemuksistaan täällä.

Lue myös

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja