Naantalilainen nopeusrajoitushaaste: "Tarvitsisin paljon sporttisemman auton selvitäkseni tuosta"

Selviäisitkö tästä naantalilaisesta nopeusrajoitushaasteesta? 1:04
Selviäisitkö tästä naantalilaisesta nopeusrajoitushaasteesta?

Kuinka monta nopeusrajoituksen muutosta mahtuu vajaan kilometrin matkalle? MTV Uutisten lukijan videolla niitä näkyy melkoinen määrä. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että nopeusrajoitus ei ole missään nimessä vähimmäisnopeus, eikä edes suositusnopeus, vaan yksinkertaisesti suurin sallittu nopeus. Rajoitusta hitaammin ajaminen on sallittua, olosuhteista riippuen joskus jopa suotavaa.

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut Niko kuvasi Merimaskun ja Naantalin välisellä Rymättyläntiellä melko erikoisen nopeusrajoitusjärjestelyn. Vajaan kilometrin matkalla rajoitus vaihtuu niin monta kertaa, että autoilijaa alkaa väkisinkin pohdituttamaan, jos ei suorastaan potuttamaan.

– Eihän tässä ole mitään järkeä. Tarvitsisin ainakin paljon sporttisemman auton selvitäkseni tuosta haasteesta, Niko kertoo MTV Uutisille.

Niko sanoo ajavansa kyseistä tietä vain harvoin, eikä hän tiennyt, onko nopeusrajoitusmerkkejä ollut näin tiheään jo pitkäänkin. Hänen videonsa on kuvattu tiistai-iltana.

ELY-keskus perustelee

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikennejärjestelmäasiantuntija Silja Reinikainen sanoo MTV Uutisille, että kyseisellä tieosuudella on käytössä alennettuja nopeusrajoituksia uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamisen vuoksi.

– Nopeusrajoituksia muutetaan jonkin verran työvaiheiden edetessä. Rymättyläntien nopeusrajoitus on tuolla seudulla normaalisti 80 kilometriä tunnissa muutamia lyhyitä kuudenkympin osuuksia lukuun ottamatta, Reinikainen toteaa.

Reinikaisen mukaan nopeusrajoitukset sahaavat siksi, että niitä pyritään laskemaan vain työmaan kannalta tarpeellisissa paikoissa.

– Liian alhainen rajoitus pitkällä matkalla, jossa ei ole selkeästi työmaan vuoksi tarvetta laskea rajoitusta, aiheuttaa houkutuksen ajaa ylinopeutta. Tieympäristön tulee tukea nopeusrajoitusta, hän perustelee.

Rymättyläntiellä on kesäaikaan paljon liikennettä.

– Pyrimme aiheuttamaan mahdollisimman vähän viivästystä matkantekoon, työmaan olosuhteet turvaten.

Reinikainen sanoo hankkeen valmistuvan tämän vuoden aikana.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, kuinka tiheään nopeusrajoitus muuttuu Rymättyläntiellä.

Osaisitko ajaa tässä risteyksessä, jota poliisikin pitää haastavana? 1:12
KATSO MYÖS: Osaisitko itse ajaa tässä? Kauniaisissa on hyvin erikoinen risteys, jota poliisikin pitää haastavana. Näin siinä kuuluu ajaa.

Lue myös:

    Uusimmat