Mainos

Naantali järjesti kriisiapua ja suruliputuksen

Kymmenet nuoret ovat Naantalissa hakeneet kriisiapua tämän päivän aikana. Apua on tarjolla koko viikonlopun ajan.

Naantalin kaupungin viranomaiset muistuttavat, että järjestetyn kriisityön lisäksi ennen kaikkea vanhempien läsnäolon merkitys lasten ja nuorten tukemissa korostuu. Nuoria ei tulisi jättää vain keskenään käsittelemään tapahtunutta. Myös vanhemmat voivat saada kriisityötä tekeviltä neuvoja siihen, miten lapsia ja nuoria tällaisessa tilanteessa voi tukea.

Naantalin seurakunta järjestää omaisille kriisiapua seurakuntakeskuksessa. Nuoret saivat kriisiapua myös Naantalin kylpylässä välittömästi onnettomuuden jälkeen.

- Seurakuntakeskuksen tiloissa avattiin jo aamuyhdeksältä keskustelu. Myös käytännön apua annetaan. On olemassa tila, jossa voi rauhoittua ja saa myös papiston kanssa keskustella kahdenkesken, kertoo kirkkoherra Ensio Ruskovuo MTV:n uutisille.

Ruskovuon mukaan koko Naantali suree tapahtunutta.

- Nuoret ovat paniikissa ja heidän kaikki läheiset ja omaiset tässä tilanteessa. Tilanne koskettaa meitä kaikkia, varsinkin kun Naantali on pieni kylä.

Naantalin kirkossa pidettiin illalla rukous- ja muistohetki . Tilaisuuteen osallistui arkkipiispa Jukka Paarma.

Naantalissa suruliputus

Naantalin seurakunnan lisäksi kriisiapua tarjoaa Naantalin terveyskeskuksen päivystys. Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen puhelinnumero 0800 100 200 päivystää puoleenyöhön asti ja huomenna kello 8-22.

Kouluissa tapahtumia käsitellään heti viikonlopun jälkeen. Koulut tiedottavat itse järjestettävistä vanhempainilloista ylihuomenna, kunhan kouluviikko alkaa.

Naantalin kaupungin virastoissa järjestettiin tänään suruliputus tragedian vuoksi. Huomenna suruliputetaan koko kaupungissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.