Mainos

Myyjien joulutunnelma jo koetuksella: Kulkusmusiikki riivaa joulunvihaajia

Kaupat alkavat hiljalleen valmistella joulutunnelmaa liikkeiden sisälle - joulun hittituotteet on tilattu ja suunnitelmat hyvän myynnin eteen on toki tehty jo kauan sitten.

Joissain liikkeissä kulkuset jo raikaavat kaiuttimista, osassa jouluista musiikkia sisältävä cd-levy odottelee vielä pomon pöydällä. Tällainen tilanne on eräässä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa vaatekaupassa, jossa Anne* työskentelee.

– Tällä hetkellä meillä ei vielä soi joulumusiikki, todennäköisesti laulut alkavat soida joulukuun alusta. Levy on kyllä jo odottamassa. Joulun valmistelut muuten ovat jo täydessä tohinassa, Anne kertoo.

Joulumusiikki jakaa mielipiteitä myymälän sisällä. Sen tarkoituksena on luoda jouluinen, rento tunnelma asiakkaille, mutta samojen kappaleiden soidessa alkaa myyjän hermot olla koetuksella.

– Jos sitä musiikkia viisi päivää viikossa kuuntelee, niin kyllähän ne joululaulut korvista alkavat tulla. Samat laulut alkavat ärsyttää - ketäpä ei, jos samoja kappaleita joutuu kuuntelemaan 37 tuntia viikossa!, Anne huomauttaa.

– Myyjien joukossa on kuitenkin myös "joulunvihaajia", jotka narisevat musiikista joka vuosi. Omiin korviini ei ole kantautunut negatiivisia kommentteja asiakkaiden suunnalta, Anne kertoo.

Annen liikkeessä soitettava joulumusiikki ei ole perinteisiä joululauluja, mutta popahtavassa musiikissa on toki jouluisia elementtejä - tiukuja ja kulkusia ja muuta jouluista tunnelmaa.

Myyjät paketoivat jo pyjamia

Vaikka joulumusiikki ei liikkeessä vielä soikaan tauotta, joulun kiire alkaa jo näkyä.

– Lahjatuotteita menee jo paljon. Asiakkaat pyytävät jo apua lahjojen valitsemisessa ja lahjatuotteiden paketoinnissa.

– Itse en koe joulusesongin alkamista mitenkään ärsyttävänä. Ihmiset on hyvällä tuulella ja oman kokemukseni mukaan he ovat sitä myös lähempänä joulua. Joulustressistä ei vielä ole ollut merkkejä, mutta se alkaa yleensä näkyäkin vasta lähempänä joulua.

Anne työskentelee vaateliikkeessä. Tähänastisen kokemuksen mukaan tänä vuonna lahjapaketteihin päätyvät pitkälti samanlaiset tuotteet kuin aiempinakin jouluina.

– Nyt on mennyt paljon pyjamia ja alusvaatteita sekä naisille että lapsille. Sukat, oloasut, yöasut ja alusvaatteet on niitä jokaisen joulun ykkösiä.

*Annen nimi on muutettu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.