Mystisen Tesla-kolarin ympärillä vellovat väitteet asettuvat tämän faktan myötä uuteen valoon

Näin  pahasti autonomisesti ajanut Tesla vaurioutui kolarissa – voimaakkaasti palavan auton sammuttamisessa kesti lähes neljä tuntia 0:46
Tällaista jälkeä turmassa syntyi: Kuvat voivat järkyttää

Traaginen onnettomuus sattui alle 170 metrin päässä auton omistajan pihasta.

Huhtikuussa Teksasissa kolaroineesta Teslasta on saatu jälleen hieman uutta tietoa. Tuoreimpien tietojen mukaan onnettomuustutkijoita askarruttavassa tapauksessa Teslan Autopilot-järjestelmä ei olisi voinut olla päällä, kirjoittaa The Verge.

Yhdysvaltain kansallisen liikenneturvalautakunnan (NTSB) julkaiseman raportin mukaan auton omistajan kodin turvakamera näyttää, kuinka omistaja astuu sisään autoon kuljettajan puolen ovesta ja toinen mies oikean puolen ovesta.

Vajaan 170 metrin päässä talosta auto ajautui ulos tieltä osuen matkallaan viemäriputkeen, koholla olleeseen katukaivoon ja lopulta puuhun. Lopputuloksena oli molemmat miehet tappanut tulipalo.


NTSB:n onnettomuustutkijat myös kokeilivat toimisiko turma-autoa vastaavan vuoden 2019 Tesla Model S:n Autopilot-järjestelmä tieosuudella, jossa onnettomuus sattui.

Autopilot käsittää liikenteeseen mukautuvan vakionopeudensäätimen, josta Tesla käyttää nimeä Traffic Aware Cruise Control sekä ohjaamisessa avustavan Autosteer-toiminnon. Raportin mukaan mukautuva vakionopeudensäädin toimisi kyseisellä tiellä, mutta Autosteer-toiminto ei.

Onnettomuudessa menehtyneiden miesten on kerrottu keskustelleen Teslan Autopilot-järjestelmästä vain hetkeä ennen kolaria.

Paikallisten viranomaisten mukaan kuljettajan penkki oli tyhjä, mikä on herättänyt epäilykset siitä, että kuljettaja olisi käyttänyt Autopilotia ohjaukseen. Tesla on kiistänyt väitteet. Yhtiön mukaan auton ratti oli vääntynyt ja turvavyöt lukittuna, mikä viittaisi siihen, että kuljettaja on ollut ratin takana.

Tutkintaa on vaikeuttanut se, ettei auton toiminnasta dataa keräävä laite selvinnyt ehjänä tulipalosta. NTSB tuskin saa tutkintaansa valmiiksi vielä tänä vuonna. Samankaltaisen Kaliforniassa sattuneen Teslan liittyneen onnettomuuden tutkinta vei lautakunnalta kaksi vuotta.

Katso myös: Tältä uudet Teslat tulevat näyttämään sisältä.

 

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03

Lue myös:

    Uusimmat