Tämä sähköauto kykenee ihan aikuisten oikeasti yli 500 kilometrin toimintamatkaan – lenkin keskinopeus oli peräti 120 km/h

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tältä näyttää uusi Tesla Model S, jossa on erikoinen ratti.

Tesla Model S saavutti mainion tuloksen amerikkalaislehden tosielämän testissä.

Yhdysvaltalainen autojulkaisu Car and Driver kertoo, että Teslan lippulaivasedan Model S Long Range Plus on sen testaamista sähköautoista ensimmäinen, joka ylsi lehden suorittamassa tosielämän testissä yli 300 mailin eli yli 482 kilometrin toimintamatkaan.

Long Range Plus -mallissa on sama 100 kilowattitunnin akusto kuin 465 kilometriin päässyt Model S 100D, mutta ekstrakilometrit on otettu irti pitkän matkan ajoon optimoidulla ohjelmoinnilla.

Car and Driverin testissä Model S Long Range Plus saavutti 514 kilometrin toimintamatkan keskinopeuden ollessa 120 kilometriä tunnissa. Mallin amerikkalaisen EPA-standardin mukaiseksi toimintamatkaksi on ilmoitettu 645 kilometriä, joten 500 kilometrin rajan rikkominen moottoritienopeudella ajettaessa on kaikin puolin vakuuttava suoritus.

Toisella samanlaisella yksilöllä suoritetussa testissä päästiin 65 mailin tuntinopeudella eli aavistuksen yli satasta ajessa peräti 680 kilometriä eli enemmän kuin Tesla itse ilmoittaa.

Teslalta on tulossa ensi vuonna Lucid Airin kanssa kilpaileva Model S Plaid Plus -malli, jonka toimintamatkan pitäisi jättää sekä kaikki aiemmat Teslat, mutta myös Air varjoonsa. Airin virallinen EPA-arvo on 832 kilometriä, mikä on enemmän kuin yhdelläkään markkinoilla olevalla sähköautolla. Tesla lupailee Plaid Plus -mallille arviolta 837 kilometrin toimintamatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat