Mainos

Myrskytuulta yöksi – ensi viikolla kylmenevää, sateet enimmäkseen lunta

Matalapaine voimistaa tuulet myrskylukemiin merellä illan ja yön aikana. Myös maalla tuuli on puuskaista yöllä ja lauantaina. Viikonlopun sää on vaihtelevaa, ensi viikoksi kylmenee.

Tänään illalla sadealue saapuu lännestä ja kulkee yön aikana Suomen yli itään. Sateet ovat alkuun vettä länsi- ja etelärannikolla, mutta muuttuvat rännäksi ja lumeksi sateiden kulkiessa kohti koillista.

– Illan aikana lounaistuuli voimistuu myrskylukemiin lounaisilla merialueilla. Myös sisämaassa tuuli on voimakasta ja puuskaista, myös lauantaina päivällä. Merellä voi myrskytä. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Suomen tuulet kuuluvat samaan sääsysteemiin, joka on tuonut myrskyisää säätä Isoon-Britanniaan. Norjassa on voimassa varoituksia vaarallisesta säästä.

Suomessa lauantaiaamuna pohjoisessa sataa vielä lunta, Etelä- ja Keski-Suomessa sää on ehtinyt jo seljetä. Ajokeli on viikonloppunakin huono jäisten ja paikoin myös lumisten tienpintojen takia.

Lauantaipäivä on lauha. Etelässä ollaan kolmen plusasteen tienoilla, lämpötilan nollaraja kulkee Oulun pohjoispuolella.

– Iltapäivällä lännessä tulee sateita, jotka voivat olla vettä, räntää ja lunta. Myös Lapissa voi sataa päivällä lunta tai räntää. Sateet voimistuvat ja yleistyvät iltaa kohden, kun uusi sadealue kulkee Suomen yli koilliseen. Sateet tulevat yöllä lumena ja räntänä.

Sunnuntaina sää alkaa viiletä. Pilvisyys on vaihtelevaa, paikoin voi sataa lunta.

Lumisateita ja kylmenevää ensi viikolla

Ensi viikolla Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Sää kylmenee.

– Talvi palaa koko maahan. Etelä-Suomessa on vielä alkuviikolla nollakelejä, viikon puolivälin jälkeen pakkasta. Maan keskivaiheilla on pakkasta jo alkuviikolla, Itä-Suomessa loppuviikosta jo kymmenkunta pakkasastetta. Myös pohjoisessa pakkanen kiristyy päivä päivältä viikon aikana, ennustaa Miina Manninen.

Voimakkaimmat sateet kulkevat Suomen eteläpuolitse itään. Sateet tulevat tämän hetken ennusteen mukaan pääasiassa lumena, lounaassa voi tulla vielä aluksi vettä.

– Eniten lunta saadaan ensi viikolla maan etelä- ja keskiosiin. Tiistaina ja keskiviikkona Etelä-Suomessa sataa jonkin verran lunta. Myös loppuviikolla sää on epävakaista. Pohjoisessa viikko näyttää hieman keskimääräistä vähäsateisemmalta. Tämän hetken ennusteessa pohjoiseen näkyy vain vähän kevyitä lumikuuroja.

Tuuli voimistuu ensi viikolla ajoittain navakaksi merialueilla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, tuuliennuste ja ajokelitiedot MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.