Mainos

Tiistaiaamuna voi tulla räntää etelässä asti – vappuna jopa +15 astetta

Alkuviikko on sateinen ja sateet ovat vettä, räntää ja paikoin lunta. Sää lämpenee viikonloppua ja vappua kohden. Sadekuuroja voi kuitenkin tulla vappunakin.

Tänään voimakas sadealue on tuonut lunta, räntää ja vettä. Päivän aikana sateet liikkuvat kohti pohjoista. Ajokeli muuttuu pohjoisessa huonoksi lumi- ja räntäsateiden takia.

Jo ensi yönä uusi, hajanainen sadealue saapuu itään. Aamulla räntää voi tulla etelässä asti. Päivän aikana sadealue kulkee kohti länttä ja tuo sateita koko maahan.

– Länsi- ja Pohjois-Suomessa sateet voivat alkaa lumena tai räntänä, mutta nämä sateet ovat maanantain sateita vähäisempiä ja muuttuvat vedeksi. Voimakkain vesisade nousee iltapäivällä Etelä- ja Keski-Suomeen kaakosta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.


Tiistai on tuulinen ja melko kolea, mutta itään pääsee saderintaman jälkipuolella jo lämpimämpää ilmaa.

– Sateessa lämpötilat ovat viiden asteen molemmin puolin. Ilma lämpenee ensimmäisenä idässä, missä voidaan päästä yli kymmeneen asteeseen tiistaina iltapäivällä.

Sateita Suomen yli, vapuksi lämpenevää

Tällä viikolla Pohjois-Euroopassa oleva laaja ja voimakas matalapaine pyörittää Manner-Eurooppaan viileää ilmaa pohjoisesta. Suomen itäpuolella Venäjällä puolestaan on lämmintä ilmaa.

– Suomi on näiden kahden erilaisen ilmamassan rajavyöhykkeellä. Sää on meillä epävakaista. Alkuviikolla voimakkaita sadealueita kulkee Suomen yli ja sää on tavanomaista sateisempaa koko maassa. Matalapaineet tuovat mukanaan myös kovia tuulia, mutta samalla sää lämpenee, sillä meille pääsee virtaamaan lämpimämpää ilmaa Venäjältä, sanoo Miina Manninen.

Keskiviikkona Etelä-Suomessa on poutaa ja aurinkoista, Pohjois-Suomessa tulee vesisateita. Päivälämpötilat ovat 5-10 asteessa koko maassa.

Myös torstaina ja perjantaina on liikkeellä vesisateita.

– Torstaina sadealue kulkee Suomen yli idästä länteen. Perjantaina seuraava sadealue on Etelä-Suomen yllä ja illaksi se etenee maan keskivaiheille. Näiden sadealueiden voimakkuudet ovat vielä epävarmoja, toteaa Miina Manninen.

Sää lämpenee loppuviikolla.

– Jo torstaina aurinkoisilla alueilla lämpötila on ylimmillään 15 asteessa. Jos sadealue on voimakas, jäävät lämpötilat sateessa lähemmäs viittä astetta. Perjantaina lämpötilat vaihtelevat 10-15 asteessa koko maassa.

Lauantaina eli vappuaattona ja sunnuntaina vappupäivänä sadekuurojen mahdollisuus on koko maassa, mutta sää näyttää alkuviikkoa poutaisemmalta.

– Myös aurinko paistaa laajalti eli vaihtelevaa kevätsäätä. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötilat ovat vappuna laajalti 10-15 asteessa, Lapissa on vähän viileämpää, sanoo Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.