Mainos

Meteorologi: Nämä vesisateet vasta alkua – etelän lumet vähissä loppuviikolla

Suomi on tällä viikolla matalapaineiden reitillä. Maan etelä- ja länsiosassa sateet tulevat enimmäkseen vetenä. Tiet ja kadut ovat paikoin liukkaita.

Sadealue on tuonut tänään vettä etelään ja länteen, lunta itään ja pohjoiseen. Ajokeli on laajalti huono tai erittäin huono sateiden, sohjon ja liukkauden takia. Ensi yönä sää pakastuu lähes koko maassa, joten aamulla tiet voivat olla jäisiä.

– Tämän päivän vesisateet ovat kuitenkin vasta alkusoittoa. Viikon mittaan on tulossa vielä neljä uutta sadealuetta: keskiviikkona, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Keskiviikon sateet ovat tiistain sateita heikompia. Ne tulevat vetenä lännessä ja etelässä, idässä ja pohjoisessa tulee vähän lunta.

Torstain sadealue on jäänne Yhdysvaltojen itärannikolla lumikaaoksen aiheuttaneesta matalapaineesta.

– Torstaina maan etelä- ja keskiosaan on tulossa sateita. Sateet ovat näillä näkymin vettä Jyväskylän korkeudelle saakka. Suomenlahdella tuuli voi olla myrskyisää.

Perjantai on välipäivä sateista ja sää pakastuu hetkeksi. Aurinkokin voi pilkahtaa paikoin.

Lumet hupenevat etelästä

Tämän hetken ennusteen mukaan lauantaina sataa vettä etelässä ja lännessä, sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa. Viikon sateista kertyy vähän lunta maan keski- ja pohjoisosaan, mutta kaikki sadealueet eivät tämän hetken ennusteen mukaan yllä pohjoiseen asti.

Lämpötilat sahaavat viikon mittaan etelässä nollan molemmin puolin, ylimmillään voi olla 5-6 lämpöastetta. Tänään viiteen plusasteeseen on päästy jo Ahvenanmaalla Maarianhaminassa. Viikonloppuna lämpötilan nollaraja voi käydä Etelä-Lapissa asti.

Lumet voivatkin huveta tällä viikolla vauhdilla ainakin etelästä.

– Eipä näiden sateiden jäljiltä oikein uskalla sanoa, että etelässä olisi valkoista maassa loppuviikolla, joitain jäisiä kokkareita ehkä on jäljellä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Myrskytuulet ovat mahdollisia Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä perjantaista sunnuntaihin. Tuuli on lounaistuulta eikä näillä näkymin kovin puuskaista.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää kylmenee hieman ensi viikolla, tosin kylmeneminen on siirtynyt ennusteissa koko ajan kauemmas.

– Tällä viikolla matalapaineet kulkevat Etelä-Suomen yli. Ensi viikolla matalapaineiden reitti näyttäisi kulkevan etelämpänä ja meillä olisi kylmempää ja sateet enimmäkseen lunta, sanoo Liisa Rintaniemi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.