Mainos

Yhdysvaltojen Snowzillan rippeet Suomeen – jopa viisi plusastetta tällä viikolla

Sää on tällä viikolla lauhaa. Sadealueita kulkee Suomen yli ketjussa. Yhdysvalloissa lumimyräkän aiheuttanut matalapaine saavuttaa Suomen viikon puolivälin jälkeen.

Matalapaineet hallitsevat tällä viikolla Suomen säätä: sadealueita kulkee Suomen yli lähes yksi päivässä tiistaista viikonloppuun asti. Ajokeli on useana päivänä huono, jopa erittäin huono, lumi- ja vesisateiden sekä liukkauden takia.

Heti tiistaina voimakas sadealue tuo paikoin jopa 20 senttimetriä lunta itään ja pohjoiseen. Etelässä ja lännessä sateet alkavat lumena, mutta muuttuvat vedeksi. Sateet tulevat kovan tuulen kera. Ajokeli on huono aamusta alkaen. Etenkin sivutiet ja jalankulkuväylät voivat olla petollisen liukkaita etelässä ja lännessä.

Yhdysvaltojen lumimyräkän jäänteet Suomeen

Keskiviikkona Etelä- ja Keski-Suomessa liikkuu olomuodoltaan vaihtelevia sateita. Pääosa sateista on aamulla lunta tai räntää, iltapäivällä räntää tai vettä. Torstaina tulossa on jälleen uusia sateita.

– Yhdysvaltojen itärannikkoa viikonloppuna riepotellut lumimyrsky on lähtenyt matkalle Atlantin yli. Matalapaine suuntaa Britannian kautta kohti Pohjoismaita ja saapuu meille torstaina. Se pysyy voimakkaana matalapaineena, mutta ei myrskyä meillä, korkeintaan on myrskypuuskia ja tulee sateita. Matalapaine nappaa kuitenkin Atlantilta mukaansa lämmintä ilmaa. Tämän hetken ennusteen mukaan sateet ovat kaikkialla Oulun eteläpuolella ensin vettä ja muuttuvat torstai-iltana lumeksi, kun ilma kylmenee. Huonoa ajokeliä on siis luvassa lisää. Myös jäätävät sateet ovat mahdollisia, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Muun muassa Snowzillaksi kutsuttu lumimyräkkä aiheutti viime viikolla lumikaaoksen Yhdysvaltojen itärannikolla. Esimerkiksi Washingtonissa ja New Yorkissa lunta satoi kymmeniä senttimetrejä.

Selvästi keskimääräistä lämpimämpää säätä

Matalapaineiden jyllätessä pilvisyys on tällä viikolla runsasta, aurinko voi pilkahdella ajoittain.

– Lämpötilat ovat Etelä-Suomessa suuren osan viikosta muutaman asteen plussan puolella, lounaassa ja etelärannikolla ylimmällään noin viidessä asteessa. Lämpötilat ovat jopa 5-8 astetta keskimääräistä tammikuun loppua korkeampia. Maan keskivaiheilla noustaan päivisin plussalle, mutta yöt ovat pakkasella. Myös pohjoisessa päivälämpötilat nousevat lähelle nollaa viikon puolivälin jälkeen, sanoo Miina Manninen.

Vesisateet ja lämpöasteet sulattavat lumia.

Tämän hetken ennusteen mukaan viikonloppunakin sää on epävakaista.

– Tarkkaa ajoitusta tai olomuotoa sateille ei pysty vielä sanomaan.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.