Myrskytuulta rannikolla ja tuntureilla lauantaina – sunnuntaina jopa +10 astetta

Viikonlopun sää on vaihtelevaa. Lauantai on tuulinen, harmaa ja sateinen päivä, sunnuntaina aurinko lämmittää jo paikoin etelässä ja lännessä.

Tänään perjantaina sadealue kulkee Suomen yli. Etelässä ja lounaassa sateet ovat vettä ja räntää, Salpausselän pohjoispuolella pääasiassa lunta. Ajokeli huononee sateessa. Iltapäivällä sää selkenee jo länsirannikolla ja Länsi-Lapissa. Ensi yönä voidaan käydä monin paikoin pakkasella.

Lauantai on tuulinen päivä. Keski- ja Pohjois-Suomen yli kulkee räntä- ja lumisateita, etelässä voi tihuttaa vettä.

– Läntisillä merialueilla myrskyää ja länsirannikolla voi olla myrskypuuskia. Tuuli voi olla vaarallisen voimakasta Lapin tuntureilla, paikoin ehkä Lapin maa-alueilla muutenkin. Pienet tuulivahingot ovat mahdollisia. Lapissa pyryttää lisäksi lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina Lapissa sataa yhä lunta ja räntää. Etelään ja länteen sen sijaan ennustetaan keväistä lämpöä. Lämpötilat riippuvat pilvisyydestä.

– Aurinkoisilla alueilla 10 astetta voi mennä rikki ensi kertaa tänä vuonna, todennäköisemmin Lounais-Suomen sisämaassa tai Ahvenanmaalla. Ruotsissa voidaan mitata jo 15 astetta, ennustaa Markus Mäntykannas.

Vuoden tähän asti korkein lämpötila mitattiin 10. helmikuuta Kaarinassa, 9,6 astetta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan korkein maaliskuun alun lukema on 10. maaliskuuta 1997 Helsingissä mitattu 11,5 astetta. 

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet.






Uusimmat