Myrskypuuskia maa-alueille viikonloppuna

Sää on nyt vaihtelevaa: lumi- ja räntäsateita, aurinkoa ja sunnuntaina kylmenevää. Läntisille merialueille ennustetaan myrskyä sunnuntain vastaiseksi yöksi. Kovin tuuli maa-alueilla on länsirannikolla, mutta myrskypuuskia voi olla lähes koko maassa.

Perjantaina föhntuuli nostaa lämpötiloja lännessä 3-5 plusasteeseen. Illalla lännestä leviää lumi- ja räntäsateita maan etelä- ja keskiosaan. Lauantaina aamupäivällä lunta sataa idässä ja pohjoisessa. Sateiden jälkeen aurinko näyttäytyy paikoin.

Sunnuntain vastaiseksi yöksi läntisille merialueille ennustetaan myrskyä. 

Maa-alueilla kovimmat tuulet ovat Pohjanmaan rannikolla ja siitä sisämaahan. Merellä keskituuli voi puhaltaa 25 m/s. Tuuli on erittäin puuskaista ja maa-alueillakin voi esiintyä myrskypuuskia. Sunnuntain vastaisena yönä ja sunnuntaiaamuna pahimmat puuskat ovat Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Sunnuntaina päivällä tuuli riepottelee eniten Etelä-Suomea.

Tuulituhot ovat mahdollisia. Sähkökatkojen laajuus riippuu puissa olevan tykkylumen määrästä. Laajoja sateita ei tähän matalapaineeseen liity.

Suomea pahemmin myrsky tuntuu Norjassa, esimerkiksi Lofooteilla keskituuli voi olla jopa yli 30 m/s.

Sunnuntaina sää kylmenee koko maassa. Lämpötilat ovat etelän muutamasta pakkasasteesta pohjoisen kymmenen pakkasasteen tienoille. Tuuli kuitenkin purevoittaa pakkasta selvästi. Maanantain vastaisena yönä lämpötilat ovat -10…-30 asteessa.

Maanantain mittaan sää kuitenkin lauhtuu uudelleen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja tuuliennusteet MTV:n sääsivustolla.

Ennustetta päivitetty tuoreilla tiedoilla 6.2.2015 klo 16.40.

Katso videolta viikonlopun alueelliset ennusteet.






Uusimmat