Mainos

Myrskyn tuhot lähes korjattu

Viime yönä riehuneen myrskyn tuhot on saatu pääosin korjattua. Junaliikenne Helsingin ja Turun välillä kulkee jo normaalisti.

Eilisen myrskyn vuoksi Länsi-Uudellamaalla katkenneet sähkölinjat on saatiin korjattu aamuun mennessä. Yöllä riehunut myrsky katkoi runsaasti puita sähkölinjoille etenkin Länsi-Uudellamaalla, jossa jopa 10000 ihmistä oli illalla vailla sähköä. Paikallisesta sähköyhtiöstä kerrottiin, että ennen puoltayötä sähkökatkokset koettelivat vielä Lohjaa, Nummi-Pusulaa, Tuusulaa ja Jokelaa.

Sähköyhtiön mukaan vahinkoja korjattiin koko viime yö ja varhain aamulla yhtiön alueella enää arviolta sata asiakasta oli ilman sähköä. Muutamia kymmeniä vielä korjaamattomista vioista oli Lohjan alueella.

Myrsky koetteli myös VR:ää, kun junayhteydet katkesivat rantaradalla Länsi-Uudellamaalla iltakahdeksan maissa. VR joutui korvaamaan pikajunia bussiyhteyksillä Helsingin ja Turun välillä. Junat kulkevat VR:n mukaan jo normaalisti.

Myös tieliikenne takkuili monin paikoin, kun puita kaatui teille.

Pahiten torstainen myrsky riehui maan lounaiskolkassa sekä itäosissa Lappeenrannasta aina Päijänteen itäpuolelle saakka. Ilmatieteen laitokselta kerrottiin, että jopa kesäisistä pyörremyrskyistä, trombeista saatiin vahvistamattomia havaintoja maan lounaisosissa.

-Myrsky johtuu siitä, että Ruotsista saapui voimakas matalapaineen vyöhyke eteläiseen Suomeen ja toi mukanaan kovat sateet. Ukkoset olivat pahoja, sillä rintamaan kuului erittäin lämmintä ilmamassaa, Ilmatieteen laitokselta kommentoitiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.