Mainos

Myrsky työllistänyt pelastuslaitoksia ja vienyt sähköt tuhansilta

Eri puolilla Suomea riehunut myrsky on katkaisut sähköt jo tuhansilta talouksilta. Kainuussa noin 11 000 taloutta on tällä hetkellä ilman sähköä. Energiayhtiö E.ON Kainuun mukaan sähkökatkoksia on Kainuussa laajalla alueella, ainoastaan Kuhmon ja Suomussalmen kunnista ei ole tullut yhtään sähkövikailmoitusta.

Yhtiön mukaan sähkökatkoksien korjaamiseen menee koko yö.

Aiemmin päivällä ukkosmyräkkä jätti sähköttä noin 6 000 taloutta Tampereen seudulla.

Pahiten ukkosmyrskyt ovat koetelleet Keski-Suomea, jossa voimakkaat puuskat ovat kaataneet satoja puita. Keski-Suomen pelastuslaitos on saanut päivän aikana yli 140 tehtävää, joista suurin osa oli kaatuneiden puiden aiheuttamia, mutta myös rakennus- ja maastopaloja. Hankasalmella mies jäi puun alle, ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

Idässä teitä poikki kaatuneiden puiden takia

Ukkosrintama työllisti alkuillan aikana pelastuslaitoksia myös Etelä-Karjalassa ja Savossa. Pelastuslaitoksille on ilmoitettu lähinnä tuulen kaatamista puista, joita on nurin teillä sekä talojen ja autojen päällä.

Etelä-Karjalassa myräkkä on aiheuttanut tuhoja Parikkalassa ja Rautjärvellä. Esimerkiksi tielle 6 kaatuneet puut vaikeuttavat autoliikennettä. Yksi ajokaista on suljettu, ja pelastuslaitos ohjaa liikennettä.

Pohjois-Savossa Suonenjoella, Rautalammilla, Tervossa, Kiuruvedellä ja Iisalmessa tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja teille.

Etelä-Savossa sähkölinjoille kaatuneet puut ovat aiheuttaneet maastopalojen alkuja, joita pelastuslaitos on sammuttanut. Etelä-Savossa pelastuslaitoksella oli eniten töitä alkuillasta Ristiinassa, Puumalassa, Mäntyharjulla ja Kangasniemellä.

Myrsky teki keskiviikkona iltapäivällä tuhojaan myös Pohjois-Satakunnassa. Puita kaatui rakennusten päälle ja teille, samoin sähkölinjoja meni kumoon. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Vähitellen myrsky siirtyi pohjoisemmaksi Kankaanpään kaupunkiin, jossa eniten tuhoa aiheutui Lorvikylän asuinalueella. Santaharjun mukaan tuuli kaatoi alueella puita omakotitalojen päälle. Pelastuslaitoksen tietoon ei tullut, että kukaan olisi loukkaantunut myrskyssä. Voimakkain tuuli tyyntyi alkuiltaan mennessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.