Mainos

Myrsky riepotteli jälleen etelärannikkoa

Myrsky riehui Helsingissä ja eteläisellä rannikkoalueella jälleen illalla. Helsingin aluehälytyskeskus sai puoleen yöhön mennessä yhteensä noin 160 myrskyvahingoista johtuvaa hälytystä. Tuuli oli repinyt irti peltikattoja ja katkonut puita kaupungin keskustan liepeillä. Myrsky ei palokunnan mukaan aiheuttanut henkilövahinkoja eikä pahoja liikenneonnettomuuksia.

Voimakas myrsky alkoi noin neljän aikaan iltapäivällä. Ilmatieteenlaitos arvioi illan suussa, että tuuli tyyntyy puoleen yöhön mennessä. Tuulen voimakkuus oli illan aikana pahimmillaan jopa 30 metriä sekunnissa.
Aallot Helsingin edustalla nousivat noin viiden metrin korkuisiksi.

Sään vuoksi kaikki katamaraanivuorot Helsingistä eilen peruttiin. Tukholmasta Turkuun matkalla ollut Silja Europa -alus myöhästyi myrskyn vuoksi noin neljä tuntia. Aluksen arveltiin saapuvan Turkuun noin puolen yön maissa. Laivan oli alun perin määrä lähteä takaisin Tukholmaan vielä illalla noin yhdeksän aikaan, mutta lähtö peruttiin.

Myrsky riepotteli rannikkoseutua jo kolmatta kertaa viikon sisällä. Helsingin palokuntaan tuli viikon aikana yhteensä yli sata myrskyvahingoista johtuvaa hälytystä. Ilmatieteenlaitoksen mukaan voimakas tuuli koetteli itsenäisyyspäivänä eteläisen rannikkoalueen lisäksi Itä-Suomea.

Tiet veden peitossa Espoossa

Myrsky nostatti vedet tieväylille monin paikoin pääkaupunkiseutua. Espoossa Otaniemen kohdalla Laajalahden vesi nousi toista metriä ja tulvi tielle. Useita autoja jäi jumiin ja niitä jouduttiin hinaamaan paikalta.

Espoon poliisipäivystyksestä kerrottiin, että tilanne Otaniemessä, osalla Kehä ykköstä, Iirislahtea, Tarvaspäätä sekä Turun väylää alkoi takkuilla itsenäisyyspäivän iltana noin klo 21.30 aikoihin. Otaniemen kohdalla tie jouduttiin lopulta sulkemaan kokonaan, kun vettä oli tiellä 10-15 senttiä.

Espoon pelastuslaitoksen mukaan myös mereen vettä juoksuttavia rumpuja on jouduttu patoamaan, sillä merivesi on syöksynyt niitä pitkin ylöspäin. Liikennettä on poliisin mukaan onnistuttu kierrättämään ilman, että suurempia ruuhkia olisi syntynyt. Myös isommilta onnettomuuksilta ja henkilövahingoilta oli puoleen yöhön mennessä vältytty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.