Mainos

Myrsky riepottelee Etelä-Ruotsia

Sähköyhtiöt ovat varautuneet myrskyyn varaamalla paikalle ylimääräistä työvoimaa korjaamaan mahdollisia vikoja.

Noin 30 000 asiakasta oli illansuussa ilman sähköä Etelä-Ruotsissa. Vaikein tilanne on Kronobergin läänissä. Syy sähkökatkoihin oli myrsky.

Kööpenhaminan lähistöllä Tanskassa viranomaiset puolestaan evakuoivat kaksi korkeaa kerrostaloa, joiden pelättiin mahdollisesti sortuvan kovan tuulen takia. 1950-luvulla rakennettujen talojen betonirakenteissa on ongelmia ja siksi Rödovressa sijaitsevien talojen sadat asukkaat on päätetty evakuoida kovalla tuulella.

Ruotsissa Skåneen on annettu korkeimman mahdollisen luokan varoitus myrskyvaroitus. Tuulen nopeuden ennustettiin nousevan illansuussa 25-29 metriin sekunnissa, puuskissa mahdollisesti jopa 33 sekuntimetriin.

Myrsky saattaa lisäksi tuoda mukanaan rajuja sade- ja raekuuroja. Myrskyn odotetaan etenevän edelleen Länsi-Götanmaalle ja myöhemmin illalla Itä-Götanmaalle.

Suomen Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä-Ruotsin myrsky ei tule Suomeen, vaan matalapaineen keskus liikkuu kohti Etelä-Baltiaa.

Lähestyvä myrsky on saanut sähköyhtiö E.ONin kutsumaan Ruotsissa paikalle ylimääräistä työvoimaa. Päivystävän meteorologin mukaan puiden kaatumisen riski on suuri, koska maa ei ole roudassa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.