Mainos

Myrsky riehui Pohjois-Karjalassa

Myrsky katkoi puita ja sähköjä sekä vaurioitti rakennuksia Pohjois-Karjalassa.

Voimakas myrskyrintama aiheutti suurta tuhoa Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa eilen alkuillasta. Ainakin yksi ihminen loukkaantui jäätyään kaatuneen puun alle.

Apulaispalopäällikkö Yrjö Jantunen Joensuun pelastuslaitokselta kertoo, että yksi huvila Höytiäisen järven saarella irtosi kivijalaltaan ja puolikas siitä lensi ilmaan. Kymmenien hehtaarien alalla puita kaatui ja kattoja irtosi.

-Täällä on täydellinen tuho, Jantunen sanoi. Hän luonnehti ilmiötä trombiksi.

Myrsky eteni lännestä ja aiheutti vahinkoja jo ennen Kontiolahtea. Pohjois-Karjalan hätäkeskuksesta kerrottiin, että Outokummussa puu kaatui miehen päälle. Selkävamman saanut mies vietiin sairaalahoitoon.

Myrskyrintama oli leveydeltään puolesta kilometristä kilometriin. Se ylitti Höytiäisen ja aiheutti Kontiolahdella tuhoa noin kymmenen kilometrin matkalla. Myrsky eteni Höytiäisen rannalta Heinävaaraan saakka. Kattoja irtosi useista Höytiäisen saarilla sijaitsevista mökeistä. Jantunen varoittikin järvellä liikkuvia veneilijöitä veteen joutuneista katonkappaleista ja muusta irtotavarasta.

Myös mantereella Höytiäisen itäpuolella Kontiolahdessa navetan katto irtosi. Valtatie 6:lle kaatui paljon puita noin kello 17.50. Tie jouduttiin sulkemaan, mutta se raivattiin liikennöintikelpoiseksi puolentoista tunnin kuluttua. Puita kaatui myös pienemmille teille, jolloin useita taloja jäi mottiin.

Pohjois-Karjalan Sähköstä kerrotaan, että noin 2000 taloutta jäi ilman sähköä myrskyn takia Kontiolahdella ja Enossa. Korjaustyöt aloitettiin heti. Myöhään illalla oli ilman sähköä vielä 300-400 taloutta lähinnä Kontiolahden Heinävaarassa ja Varparannassa.

-Töitä jatketaan yötä myöten, ja pyrkimys on saada sähköt takaisin kaikkialle aamuun mennessä. Osa korjauksista on tilapäisiä ja niitä parannellaan vielä ensi viikolla, kertoi yksikön päällikkö Raimo Toivanen.

Ukkonen aiheutti jo aiemmin päivällä sähkövikoja eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Aamupäivällä Nurmeksessa rikkoutui Särkivaaran tukieristin, mikä aiheutti koko Nurmeksen sähköaseman pimenemisen. Kaupunkialueella oli ilman sähköä noin 3000 taloutta vajaan tunnin ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.