Mainos

Myrkyllistä savua levisi tunnelipalosta Helsingissä

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Päivystävän palomestarin mukaan tulipalo ja palokaasut olivat lähtöisin teletunnelista.

Helsingin Topeliuksenkadun alla on syttynyt illansuussa harvinainen tunnelipalo Linnankoskenkadun risteyksessä. Hälytys palosta tehtiin hätäkeskukseen kello 18.12, kun palokaasut syttyivät räjähdyksenomaisesti tuleen, lennättivät tunnelin rautaisen luukun ilmaan ja levittivät ympäristöön myrkyllisiä kaasuja.

Katu suljettiin, mutta aluetta ei evakuoitu. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Topeliuksenkatu avattiin liikenteelle myöhemmin illalla kello 21.50.

Paikalle lähetettiin neljä sammutusyksikköä savusukeltajineen. Päivystävä palomestari Sandy Nyman kertoi, että kadun alta nousi punaisia, keltaisia, ruskeita ja mustia lieskoja ja sankka savu. Siinä vaiheessa kukaan ei tiennyt, mikä kadun alla palaa. Palomiehet vaahdottivat kadun laajalta alueelta ja poliisi sulki sen liikenteeltä.

Reilun tunnin kuluttua itse palo oli rajattu ja tunneli vaahdotettu eli käytännössä sammutettu. Päivystävän palomestarin illan arvion mukaan tulipalo ja palokaasut olivat lähtöisin teletunnelista, jossa paloi todennäköisesti televisio- ja sähkökaapeleita. Arviota tukee myös se, että lähialueella joistain kaapelitelevisioista oli katkennut lähetys.

Kaasuvuoto läheisessä kerrostalossa

Pari tuntia tunnelipalon syttymisen jälkeen pelastuslaitos sai ilmoituksen lähistöllä sijaitsevassa kerrostalossa todetusta kaasuvuodosta. Talon asukas tuli kertomaan päivystävälle palomestarille haistaneensa kaasun hajua. Pelastuslaitoksen mittauksissa todettiin kaasua vuotaneen, ja rakennuksen kellarista käännettiin maakaasun pääsulku kiinni ja rakennusta tuuletettiin.

Palomestari Nymanin mukaan Töölönkatu 58:ssa todetulla kaasuvuodolla saattaa olla yhteyttä Topeliuksenkadun kaapelipaloon. Helsingin energia henkilökunta ryhtyi selvittämään vuodon syytä, ja kadulle tulleet talon asukkaat pääsivät palamaan asuntoihinsa.

Maakaasu on puolitoista kertaa ilmaa kevyempää, ja se tuulettuu varsin nopeasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.