Mainos

Myrkkymaitoa myyty Kiinassa halvalla opiskelijoille

Kiinassa markkinoilta poisvedettyjä maitotuotteita on myyty polkuhintaan yliopistoille ja alennuksella supermarketeissa opiskelijoille, kertoo uutistoimisto Xinhua tänään. Alun perin tuotteet piti toimittaa testattavaksi myrkyllisen melamiinin vuoksi.

Maitoa on myyty supermarketeissa ja opiskelija-asuntoloissa Kantonin maakunnan pääkaupungissa Guangzhoussa. Xinhuan mukaan tuotteita on myyty jopa puoleen hintaan.

Eräs opiskelija on lisäksi kertonut, että hänet oli palkattu kaupittelemaan maitotuotteita ovelta ovelle opiskelija-asuntolassa.

Myrkkymaitotuotteita löydettiin Italiasta

Italiasta on löydetty kolmea kiinalaista maitotuotetta, joissa on myrkyllistä melamiinia. Tuotteet on tuotu maahan laittomasti, kertoi Italian terveysministeriö torstaina.

Napolissa ja Barissa on ministeriön mukaan myyty myrkyllistä maitoa ja jogurttia ulkomaalaisten pitämissä kaupoissa. Tuotteet on nyt vedetty kaupoista.

Italiassa tiukennettiin viime kuussa kiinalaisten tuotteiden maahantuonnin valvontaa.

Neljä lasta on kuollut ja kymmenettuhannet muut ovat sairastuneet juotuaan myrkyllisellä melamiinilla terästettyä maitojauhetta Kiinassa. Yli 20 meijerin on todettu valmistaneen myrkyllisiä maitotuotteita. Maitojauheen lisäksi melamiinia on löydetty maidosta ja jogurtista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.