Mainos

Myrkkyhoitajan rikosepäilyt laajentuivat

Helsinkiläiseen perushoitajaan liittyvät rikosepäilyt ovat laajentuneet. Poliisi epäilee hoitajaa viiden hoidossaan olleen vanhuksen murhaamisesta lääkkeillä. Tänään kerrottiin, että häntä epäillään nyt jo kahdeksasta murhan yrityksestä.

Lisäksi joitakin epäselviä tapauksia on yhä poliisin selvittelyn alla. Iäkkäät uhrit ovat pääosin naisia, mutta joukossa on myös miehiä.

Noin 60-vuotias perushoitaja on ollut vangittuna keväästä asti. Rikosylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisista kertoo, että nainen kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2004-2009. Tutkinnan aikana on muun muassa avattu hauta Hietaniemen hautausmaalla, jotta saataisiin tietoa vainajassa olevista lääkkeistä.

Hoitajan kotoa löytyi viime talvena kassikaupalla lääkkeitä. Poliisi ei ole ottanut kantaa lääkkeiden laatuun mutta on sanonut, ettei kyse ole insuliinista. Ilta-Sanomat kertoi toukokuussa, että ainakin osa niistä olisi huumausaineeksi luokiteltuja ja että joukossa olisi rauhoittavia.

Tuomio ei katkaissut uraa

Hoitaja on tuomittu uransa aikana rikoksista, mutta hän on silti saanut jatkaa työssään vanhusten parissa. Kolme vuotta sitten hoitaja sai sakkoja muun muassa lääkkeiden varastamisesta työpaikaltaan sairaala Mehiläisestä. Viime vuonna hän sytytti tulipalon Meilahden sairaalan hississä ja sai tuomion tuhotyöstä.

Helsingin käräjäoikeuden laamannin Eero Takkusen mukaan työssä tapahtuneesta lääkevarkaudesta olisi pitänyt ilmoittaa hoitoalan työntekijöitä valvovalle viranomaiselle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Valvira sai tiedon tapauksesta vasta vuonna 2009.

Laamanni totesi taannoin oikeusministeriölle osoittamassaan kirjeessä, että syynä katkokseen tiedonkulussa oli inhimillinen erehdys.

Tuorein oikeusjuttu on toukokuulta, jolloin hoitaja tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa potilaansa korujen varastamisesta. Viiden kuukauden ehdollinen vankeustuomio tuli törkeästä varkaudesta. Hoitaja on valittanut ratkaisusta, ja juttu on menossa hoviin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.