Mainos

Myrkkyhoitajaksi epäillylle vankeutta varkaudesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi ns. myrkkyhoitajaksi epäillyn 58-vuotiaan naisen törkeästä varkaudesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Syyttäjän mukaan hoitaja varasti viime syksynä hoitokäyntiensä yhteydessä iäkkäältä naiselta useita arvokkaita koruja muun muassa vihkisormuksen. Hoitaja kiisti syytteen oikeudessa kaksi viikkoa sitten. Hänen mukaansa 76-vuotias nainen oli halunnut antaa korut säilytettäväksi hänelle hoitokotiin muuttamisen ajaksi ja että korut oli tarkoitus palauttaa.

Oikeus katsoi, että nainen oli anastanut korut vanhukselta. Oikeus piti 76-vuotiaan kertomusta uskottavana.76-vuotias kiisti antaneensa koruja säilytettäväksi.

Oikeus piti tekona törkeänä varkautena, kun hoitaja oli loukannut hoitosuhteen luottamuksellisuutta ja käyttänyt vanhemman naisen avutonta tilaa hyväkseen.

Vajaa kuusikymmenvuotias hoitaja on vangittuna epäiltynä yhden potilaansa myrkytysyrityksestä.Helsingin rikospoliisi selvittää naisen yhteyttä useisiin vanhusten kuolemantapauksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.