Myrkkyhoitaja eteni ilmoituksista huolimatta

Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja myöntää, että liittoa varoitettiin murhasarjasta epäillystä hoitajasta tämän työsuhteen aikana.

Toiminnanjohtaja Pirkko Karjalaisen mukaan liiton palvelujohtaja sai viestin vuoden 2006 lopulla Metsätähti-yhtiöstä. Hoitajaa epäiltiin useista rahavarkauksista hänen työskennellessään kotihoitajana Metsätähden palveluksessa vuosien 2005 ja 2006 taitteessa. Syytettä rahavarkauksista ei koskaan noussut.

Karjalainen kertoo, että työnantaja oli varoitusviestin jälkeen yhteydessä poliisiin, joka kertoi esitutkinnan lopettamisesta.

- Meillä ei ollut viranomaistietoa, johon olisimme voineet perustaa asiamme, Karjalainen sanoo.

Toiminnanjohtaja Karjalainen viittaa myös pimentoon jääneeseen, Helsingin käräjäoikeuden vuonna 2006 naiselle langettamaan tuomioon. Käräjäoikeuden laamanni Eero Takkunen on myöntänyt virheen tapahtuneen, kun Terveydenhuollon oikeusturvakeskus eli nykyinen Valvira sai tiedon tuomiosta vasta tänä vuonna.

- Jälkeenpäin ajateltuna meidänkin olisi pitänyt olla tarkempia ja epäluuloisempia, Karjalainen sanoo.

58-vuotias hoitaja työskenteli Vanhustyön keskusliiton ohessa toimivassa VTKL-palveluissa vuodesta 2006 viime kesään saakka. Työsuhde päättyi hoitajan irtisanomiseen sen jälkeen, kun liitto sai tiedon tulipalosta, jonka epäilty oli yrittänyt sytyttää entisen työantajansa HUSin sairaalan hississä.

- Silloinkin hän sanoi olleensa sairaana, kun hän oli ollut poliisin kiinniotettuna, Karjalainen päivittelee.

Karjalainen toivoo, että viranomaiset oppivat tästä niin, että jatkossa kaikki tapahtuneet tarkistetaan.

- Tavoitteena on säilyttää luottamus vanhusten ja vammaisten kanssa työskenteleviin jatkossakin.

Lue myös:

    Uusimmat