Mainos

Myös vihreät havittelevat ministerisalkkuja

Vihreät tavoittelevat 16 paikkaa tulevissa eduskuntavaaleissa.Tavoitteena on myös pääsy hallitukseen ja useita ministerinsalkkuja. Kampanjanavauksessa puolueen puheenjohtaja Satu Hassi arvosteli kipakasti kolmen suuren puolueen ympäripyöreitä vaalilupauksia.

Vihreiden kampanja-aamu sähköistettiin liikkeelle netissä, kun ehdokkaat vastailivat äänestäjien kysymyksiin helsinkiläisessä muotikahvilassa. Irina Krohn kertoi, että kysymykset olivat laidasta laitaan. Äänestäjiä kiinnosti mm. Tanskan tuulivoimaloiden kannattavuus, EU:n ihmisoikeuspolitiikka ja länsimetro. Puheenjohtaja Satu Hassi tiivistää vihreiden vaaliteemat sanoihin työ, oikeudenmukaisuus ja ympäristö.

Vihreät keskittävät vaalimainontansa lehtiin ja elokuvateattereihin - henkilökeskeisen kampanjan vetureiksi on valjastettu puolueen tunnetuimmat naamat. Puolueen, piirien ja ehdokkaiden vaalikulut ovat yhteensä noin viisi miljoonaa.

Aikaisempien vaalivuosien tapaan gallupit lupaavat hyvää ja vääntöä uskotaan riittävän seitsemään uuteen kansanedustajaan eli yhteensä 16 paikkaan. Menestystä haetaan erityisesti Helsingistä ja Uudeltamaalta.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.