Mainos

Muutamat amerikkalaiset vauraampia kuin Kiinan bkt

Yhdysvaltain rikkain eliitti on käsittämättömän varakasta. Jenkkien 400 rikkainta ihmistä omistaa yhteensä yli biljoona dollaria, mikä vastaa lähes 5,7:ää biljoonaa markkaa. Esimerkiksi jättivaltio Kiinan vuotuinen bruttokansantuote jää tuota summaa pienemmäksi.

Yhdysvaltain varakkain miljardööri on edelleen Microsoft-yhtymän guru Bill Gates. Gatesin henkilökohtaisen omaisuuden arvoksi lasketaan nyt 85 miljardia dollaria, kun summa vielä viime vuonna oli 59 miljardia. Luokittelulaitos Forbesin kokoama lista ökyrikkaista myös osoittaa, että jenkkilässä on yhä mahdollista rikastua nopeasti. Gary Winninckin nousu 3,2 miljardin taalan omistajaksi kesti vain 18 kuukautta. Winnick upposi rahaan sijoitettuaan varoja kuituoptisia merenalaisia kaapeleita valmistavaan firmaan.

Liki yhtä nopeasti ovat vaurastuneet myös Jay Walker (4,1 mrd. $) ja Pierre Omidyar (4,9 mrd. $). Tänä vuonna Yhdysvalloissa asuu 268 ihmistä, joiden omaisuuden arvo ylittää miljardi dollaria. Taalamiljardöörien määrä kasvoi viime vuodesta peräti 79:llä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.