Muutaman sadan euron velanperintä riistäytyi tuntien nöyryytysmaratoniksi – "Meniköhän tämä nyt vähän yli?" kyseli toinen kiduttajistakin

Muutaman sadan euron huumevelan perintä riistäytyi käsistä kesäkuun alussa Tampereella. "Se meni sitten vähän rumemmaksi, ikävä kyllä", myönsi toinen velanperijöistä poliisikuulusteluissa.

Tapahtumat pyörähtivät käyntiin kesäkuun alussa, kun mieskaksikko tunkeutui kolmannen miehen asuntoon yöllä. Toisella velanperijöistä oli hallussaan uhrin kotiavain, jonka hän oli vaatinut itselleen huumevelan vastineeksi.

Uhrin mukaan velka oli ollut ensin 630 euroa, mutta paisunut perijän mielestä 1100 euroon.

Miesuhri nukkui asunnossaan sohvalla, kun hänen ennestään tuntemat 26- ja 30-vuotiaat miehet ilmestyivät hänen kotiinsa. Tunkeutujat pakottivat puukolla uhaten uhrin tuolille käsiensä päälle istumaan ja sitten alkoi sataa iskuja nyrkeillä, avokämmenillä ja erilaisilla lyömävälineillä.

Uhri kertoi, että miehet pyrkivät lyömään paikkoihin, joihin ei helpolla jäisi jälkiä. Siksi pampuniskuja oli ropissut esimerkiksi kämmeniin.

Kaksikko myös ruoski uhriaan vyöllä, kuristi häntä ja kääri uhrinsa pään ympäri ilmastointiteippiä.

Miehet videoivat nöyryytyksen

Miehet etsivät uhrinsa asunnosta velanmaksuksi kelpaavaa tavaraa. Kaksikko vaati uhriltaan myös nettipankkitunnuksia ja pankkikortin pin-koodia sekä tämän vanhempien osoitetta ja isän luottokortin pin-koodia.

Pahoinpitely kesti tunteja ja jossakin vaiheessa tunkeutujat ryhtyivät myös videoimaan sitä. Miehet muiden muassa böyryyttivät uhriaan videolle monin eri tavoin.

Videolle päätyi myös rajun pahoinpitelyn päätösnäytös.

– Miestä ei voi häpäistä pahemmin kuin perseeseen, toinen pahoinpitelijöistä totesi ennen tekoa.

Kaksikko pakotti miesuhrinsa vetämään housut alas ja asettumaan kontille lattialle. Sitten toinen lähestyi uhria talouspaperiteline kädessään ja kehotti uhria yhteistyöhön.

– Menee helpommin eikä satu niin paljoo, mies perusteli pyyntöään ja löi voimalla talouspaperitelineen uhrin peräaukosta sisään.

– Meniköhän tämä nyt vähän yli? toinen kaksikosta kyseli uhrin mukaan useaan otteeseen tekijäkumppaniltaan.

Mukaansa velanperijät saivat muiden muassa läppärin, kuulokkeet, Xboxin, uhrin kotiavaimet ja 440 euroa käteistä rahaa.

Pitkät vankeustuomiot

Oikeus piti velanperijöiden toimintaa tuntikausia kestäneenä nöyryyttämisenä. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan Nikson Ibrahimin viideksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä raiskauksesta ja pakottamisesta. Samoista rikoksista sai neljän vuoden ja 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion myös 30-vuotias Erdogan Khorshid.

Oikeus määräsi miehet maksamaan uhrilleen yhteensä 14 500 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia. Lisäksi miehet joutuvat korvaamaan varastamansa omaisuuden uhrilleen.

Oikeus määräsi, että molemmat tuomitut pidetään vangittuina.

Lue myös:

    Uusimmat