Mainos

Mustikasta saatiin ennätyssato myyntiin

Mustikasta saatiin viime vuonna keskimääräistä runsaampi sato.

Mustikkaa poimittiin myyntiin lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna, kaikkiaan kolme miljoonaa kiloa, kertoo Luonnonmarjojen ja -sienten kauppaantulotiedustelu (MARSI), jossa ovat mukana tärkeimmät marja- ja sienikauppaa harjoittavat yritykset.

Mustikasta kertyi 4,1 miljoonaa euroa poimintatuloa. Marjan terveysvaikutukset ja hyvät vientimahdollisuudet ovat kohottaneet mustikan arvoa.

Puolukkaa kerättiin myyntiin 3,6 miljoonaa kiloa, hieman vähemmän kuin edellisvuonna. Siitä saatiin poimintatuloa 3,8 miljoonaa euroa.

Tärkeimmän kauppasienemme herkkusienen sato oli keskinkertainen. Sitä poimittiin saman verran kuin edellisvuonna eli reilut 350 tonnia. Poimintatuloa kertyi 1,4 miljoona euroa.

Kantarelleista puolestaan saatiin koko 2000-luvun paras myyntitulos, 29 tonnia.

Luonnonmarjoista kertyi viime vuonna kaikkiaan poimintatuloa 8,7 miljoonaa euroa ja luonnonsienistä lähes kaksi miljoonaa euroa. Luonnonmarjoista saatiin eniten tuloa Lapin läänissä ja luonnonsienistä perinteisesti Itä-Suomessa.

MARSI:n mukaan ulkomaalaisten poimijoiden merkitys marjojen talteenotossa on suuri. Marjanpoimijat keräävät nyt myös muitakin marjoja ja sieniä perinteisten mustikan ja puolukan lisäksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.