Mainos

Musta maanantai ei pelota

Amerikkalaiset asiantuntijat ja sijoittavat suhtautuivat rauhallisesti pörssiromahduksen, kuuluisan mustan maanantain vuosipäivään.

Vaikka kurssit putosivat perjantaina, useimmat eivät usko, että uusi jyrkkä romahdus on tulossa. Tasan kymmenen vuotta sitten New Yorkin pörssi putosi 508 pistettä eli 23 prosenttia päivässä.
-Kyllä meidän makroympäristö, yritysten tuloskunto, korkotaso on ihan toisella tilanteesssa kuin silloin. Uskoisin että perustilanne on erilainen, veikkaa johtaja Jaakko Niemelä Opstock Oy:stä.
-Lisäksi markkinoiden rakenne on oleellisesti erilainen kuin kymmenen vuotta sitten.
Valtavalta näyttänyt romahdus korjaantui aikoinaan yllättävänkin nopeasti ja sen vaikutus talouteen oli loppujen lopuksi vähäinen. Kaikista maailmanlopun ennusteista huolimatta kurssit ovat jatkaneet nousuaan ja useimpien ennusteiden mukaan jatkavat edelleen.

Amerikkalaisissa lehdussä tänään esiintyneet asiantuntijat eivät usko, että uusi jyrkkä romahdus on tulossa. He vetoavat alhaiseen inflaatioon, pörssin laajempaan pohjaan ja viisastuneisiin sijoittajiin. Yksi romahduksen estäjä on mekaaninen, New pörssiin on saatu eräänlainen sulake, automaatti joka pysäyttää tilaisesti kaupankäynnin jos hinnat putoavat liian jyrkästi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.