Mainos

Muslimit syyttävät Britannian politiikkaa terrorin ruokkimisesta

Britannian muslimivaikuttajat ovat julkaisseet sanomalehdissä avoimen kirjeen Tony Blairille. Pääministeriltä vaaditaan muutoksia ulkopolitiikkaan.

Useissa suurissa brittilehdissä on julkaistu 38:n muslimivaikuttajan pääministeri Tony Blairille laatima avoin kirje, jossa vaaditaan ulkopolitiikan muutosta. Kirjeessä todetaan, että Britannian politiikka erityisesti Irakissa sekä Israelin ja Hizbollahin meneillään olevassa konfliktissa asettaa siviilit vaaraan sekä kotimaassa että ulkomailla ja ruokkii ääriliikkeiden toimintaa eri puolilla maailmaa.

- Irakin romahdus ja kyvyttömyys tehdä enemmän siviileihin kohdistuvien väkivaltaisuuksien lopettamiseksi Lähi-idässä eivät ainoastaan vaaranna näiden alueiden ihmisten turvallisuutta. Ne ovat kuin ammuksia ääriryhmille, jotka uhkaavat meitä kaikkia, kirjeessä todetaa.

Monet Britannian muslimit ovat suhtautuneet kriittisesti Blairin päätökseen lähettää joukkoja Irakiin vuonna 2003, jolloin maahan hyökättiin Yhdysvaltain johdolla.

Viime viikkoina monet ovat odottaneet turhaan Blairin vaativan monien muiden eurooppalaisjohtajien tavoin Lähi-itään välitöntä tulitaukoa, mutta Blair on Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin tavoin noudattanut varovaisempaa linjaa.

- Pyydämme pääministeriä moninkertaistamaan ponnistelunsa terrorismin ja ääriliikkeiden hillitsemiseksi ja muuttamaan ulkopolitiikkaamme, muslimijohtajat kirjoittavat.

Brittiviranomaiset ovat vahvistaneet, että torstaina paljastuneen suuren terrori-iskusuunnitelman takana oli joukko Britannian muslimeja. Tähän mennessä iskusuunnitelmaan liittyen on pidätetty Britanniassa 24 henkilöä ja Pakistanissa useita muita, mukaan lukien brittiläinen al-Qaidan jäsen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.