Muslimit rukoilevat kaikessa rauhassa Pentagonissa

Samaan aikaan kun New Yorkissa kiistellään syyskuun terrori-iskujen paikalla suunnitellusta moskeijasta, kokoontuvat puolustusministeriössä työskentelevät muslimit kaikessa rauhassa rukouksiinsa.

Pentagonin uskonnoille yhteinen kappeli sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin etäisyydellä paikasta, johon kaapattu lentokone iskeytyi 11. syyskuuta 2001. Kaikkiaan surmansa sai 184 ihmistä.

- Olen ollut täällä lähes neljä vuotta enkä ole kuullut ainoatakaan valitusta, sanoo maavoimien tiedottaja George Wright muslimien rukoushetkistä.

Edes iskuissa kuolleiden omaiset eivät ole asettaneet rukoushetkiä kyseenalaisiksi.

- Siellä (kappelissa) pidetään protestanttien, katolilaisten, juutalaisten, mormonien, episkopaalien, hindujen ja muslimien jumalanpalveluksia, Wright kertoo.

Lisäksi buddhalaiset ovat tiedustelleet mahdollisuutta käyttää kappelia.

Uskonnonvapaus ja tunteet ristiriidassa

Kappeli on kuitenkin omistettu iskussa menehtyneille: sen lasimaalausikkunassa on Pentagonin kuva, Yhdysvaltain kotkasymboli ja sanat "United in Memory" (yhdistyneet muistossa), sekä iskun päivämäärä.

Kappeli ja sen vieressä sijaitseva uhrien muistohuone rakennettiin iskujen jälkeisten korjaustöiden yhteydessä.

Faisal-nimellä esiintyvä, Pentagonissa työskentelevä muslimi sanoo, ettei hänen ole tarvinnut piilotella uskoaan.

- Uskonnonvapaus on amerikkalaisuuden merkittävä piirre, Faisal korostaa.

Ilmavoimissa palveleva naispuolinen upseeri puolestaan myöntää, että hänellä on hieman ristiriitaisia tunteita muslimien rukoushetkistä terrori-iskupaikan kupeessa. Nimettömänä pysytellyt upseeri sanoi kunnioittavansa uskonnonvapautta, mutta pelkää, etteivät uhrien omaiset aina ymmärrä muslimien rukoushetkiä alueella.

- On jotenkin vaikeaa hyväksyä se täysin, hän tunnusti.

Kovin näkyvää rukoilu ei ole, sillä monet Pentagonissa työskentelevät eivät edes tienneet kappelista ja sen käyttäjistä, ennen kuin tiedotusvälineet uutisoivat asiasta.

Yhdysvaltain asevoimissa palvelee ainakin 3000 muslimia.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat