Mainos

Muslimien pyhiinvaellus jatkuu rauhallisena

Muslimit rukoilivat turvallista pyhiinvaellusta Armonvuorella.

Arviolta 2,5 miljoonaa muslimia on kokoontunut auringon noustessa Arafat- eli Armonvuorelle Mekan kaakkoispuolelle Saudi-Arabiassa. Profeetta Muhammadin uskotaan pitäneen viimeinen saarnansa vuoren huipulla.

Monet rukoilivat turvallista pyhiinvaelluksen loppua ja suojaa kulkutaudeilta, muun muassa lintuinfluenssalta. Pelkona on, että ympäri maailmaa saapuvat pyhiinvaeltajat toisivat muassaan tauteja, jotka sitten leviäisivät suuressa väkijoukossa.

- En pelkää lintuinfluenssaa, koska luotan Jumalaan. On olemassa riski, että joku tuo sen mukanaan tänne, mutta Jumala on suuri, sanoi indonesialainen pyhiinvaeltaja Thuraya.

Monet myös rukoilivat siunausta kaikille muslimeille, useat muistivat erityisesti palestiinalaisia ja irakilaisia. Olipa joukossa niitäkin, jotka vain iloitsivat, koska tunsivat olevansa lähellä Luojaansa.

- Kastoin käteni ja jalkani punaiseen hennaan, koska halusin näyttää, kuinka iloinen olen ollessani lähellä Jumalaa, olen tänään kokonaan Hänen, riemuitsi egyptiläisrouva Zainab Rifai, 69.

Pidellen rukoushelmiään hän nosti oranssiksi värjätyt kätensä kohti taivasta rukoukseen samalla kun kyyneleet valuivat pitkin hänen kurttuisia poskiaan.

Huomenna on paholaisen symbolisen kivittämisen vuoro Minassa. Sen jälkeen pyhiinvaeltajien tie vie takaisin Mekkaan, missä viranomaiset ovat valmiustilassa estääkseen uudet onnettomuudet torstain hotelliromahduksen jälkeen.

Jokaisen muslimin on tehtävä pyhiinvaellus, hajj, kerran elämässään, jos se on hänelle mahdollista.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.