Muskelivene teki ilmalennon karahdettuaan kiville Rantasalmella – mökkirannassa todistettiin todellista vaaranpaikkaa: "Kuinka idiootti pitää olla"

2:30
Veneilyn suosion lisääntyminen on lisännyt meripelastustehtävien määrää. Katso video!

Rantasalmella tapahtui eilisiltana haveri, jossa silminnäkijöiden muskeliveneeksi luonnehtima paatti karahti kovaa vauhtia kiville. Poliisi tutkii tapausta vesiliikennejuopuksena.

Paikalla mökkeillyt Tuula Sario kertoo MTV Uutisille, että mökin vierastalossa oli todistettu, miten suurikokoinen moottorivene oli ajanut suoraan kohti mökkirantaa. 

– Oli kuin elokuvissa, kun vene lensi luodon yli, hän kuvailee vieraansa vieraansa todistamaa näkyä.

Sario itse kertoo nähneensä veneen keulassa jäljet haverista. Vene oli myös alkanut vajota, kun sitä hinattiin rantaan.

Ainakin yksi loukkaantui

Sarion havainnon mukaan kaksi miestä kuljetettiin paikalta pois poliisiautolla ja yksi nainen ambulanssilla. Loukkaantuneen vammat eivät vaikuttaneet hengenvaarallisilta.

– Ihme, ettei käynyt pahemmin, Sario toteaa.

Tapaus käynee muistutukseksi siitä, että isot veneet ja alkoholi ovat vieläkin huonompi yhdistelmä kuin alkoholi ja pienemmät veneet.

Sario pohti itse sitä, että vesialueella olisi voinut olla väylän ulkopuolella esimerkiksi melojia, joille tilanteessa olisi voinut käydä huonosti.

– Kuinka idiootti pitää olla, että lähtee ympäripäissään muskeliveneellä pilkkopimeälle Saimaalle, Sario pohti tapausta aiemmin Twitterissä.

Veneen kuljettaja kovassa humalassa

Poliisi vahvistaa, että alueella on tapahtunut vesiliikenneonnettomuus ja kertoo tutkivansa tapausta.

Tiedotteessaan poliisi kertoo, että veneen kuljettaja oli puhtaltanut noin 1,6 promillen tulosta vastaavan puhalluskokeen.

Hätäkeskukselle oli poliisin mukaan ilmoitettu, että moottorivene oli ajanut kovalla vauhrilla Palanutsaaren ja Viitasaaren välissä olevaan karikkoon.

Poliisin tietojen mukaan yksi veneessä olleista kolmesta henkilöstä oli loukkaantunut onnettomuudessa lievästi ja tämä vietiin sairaankuljetuksella sairaalaan.

10:20
Näin ihminen pelastetaan veneestä – MTV Uutiset Live lähti seuraamaan meripelastajien harjoituksia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja