Hangon veneturma: Pelastajat olivat paikalla sekunneissa – näin merivartiosto kuvailee lapsen kuolemaan johtanutta onnettomuutta

4:13
Näin ensimmäisenä Hangon turmapaikalla ollut merivartiosto kuvailee onnettomuutta – tämä tapauksesta tiedetään

Meripelastajat olivat paikalla Hangon veneturman tapahtumapaikalla vain sekunneissa. Merivartioston kapteeniluutnantti kertoi MTV Uutiset Livelle, miltä onnettomuus näytti merivartioston näkökulmasta.

Katso kapteeniluutnantin koko haastattelu artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Hangossa tapahtui lauantaina veneilytapahtumassa onnettomuus, jossa kuoli alakouluikäinen lapsi. Poker Run -tapahtumaan osallistunut kilpavene törmäsi tilaisuutta seuraamassa olleeseen huviveneeseen. Lapsi oli huviveneessä.

Kuolonuhrin lisäksi tilanteessa loukkaantui yksi henkilö. Myös loukkaantunut henkilö oli huviveneen kyydissä.

Tapahtumapaikalla ensimmäisenä auttamassa olleen merivartioston kapteeniluutnantti Tommi Salopelto kertoo, että viranomaisapu oli paikalla vain sekunneissa.

– Oli tiedossa, että tällainen suuri veneily- ja kesätapahtuma on tulossa. Meripelastuskeskuksen viranomais- ja vapaaehtoisresursseja oli paikalla paljon tämän takia. Onnettomuuden satuttua apu oli tämän takia välittömästi lähellä.

– Puhutaan ennemminkin sekunneista kuin minuuteista.

Turman vakavuus kävi ilmi heti

Salopellon mukaan jo ensihetkistä lähtien näytti siltä, että kyse on vakavasta onnettomuudesta.

– Meripelastuslohkokeskukseen paikan päältä tullut tieto konkretisoi heti, että on vakavasta onnettomuudesta kyse, ja sen takia tietysti keskitettiin resursseja tilanteeseen.

Katso kapteeniluutnantin koko haastattelu artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Poliisi on kertonut tutkivansa asiaan liittyen useita eri rikoksia. Tutkinnassa rikosnimikkeinä ovat ainakin liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus. Poliisin mukaan rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Poliisin lisäksi tapausta selvittää Onnettomuustutkintakeskus (Otkes). Otkes on aiemmin kertonut, että se selvittää kahden onnettomuudessa osallisena olleen veneen lisäksi kolmannen veneen liikkeitä ennen turmaa.

Otkes kommentoi eilen, että hieman ennen turmaa läheltä onnettomuuspaikkaa liikkeelle lähtenyt vene jätti peräänsä peräaallon, johon kilpailussa mukana ollut vene osui. Pian tämän jälkeen kisavene osui huviveneen kylkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja