Vakava turma venetapahtumassa Hangossa: Kilpavene törmäsi huviveneeseen, yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui: "Siellä on elvytystoimet olleet käynnissä"

3:34
Vakavasti Hangon traagisessa veneturmassa loukkaantunut ihminen kuoli vammoihinsa – silminnäkijä kuvaili tapahtumien etenemistä.

Hangossa on tapahtunut vakava onnettomuus Poker Run-venetapahtumassa, kertoo merivartiosto. Kaksi venettä törmäsi toisiinsa Hangon Itäsataman edustalla.

Törmäyksessä on loukkaantunut kaksi henkeä, joista toinen vakavasti. Poliisi tiedotti myöhemmin iltapäivällä, että vakavasti loukkaantunut henkilö kuoli vammoihinsa.

Merivartioston mukaan onnettomuuden osapuolina oli yksi kilpavene, jossa oli yksi ihminen, ja huvivene, jossa oli neljä ihmistä. Onnettomuudessa oli osallisena kaikkiaan yhteensä viisi henkeä.

Tapahtumapaikalta kuvatuista videoista näkee, kuinka kilpavene nousi törmäyksen voimasta ilmaan.

Videoita onnettomuustilanteesta on nähtävissä Twitterissä.

Molemmat loukkaantuneet olivat huviveneessä. Vakavimmin loukkaantunutta henkilöä jouduttiin elvyttämään. Hän kuoli vammoihinsa.

– Siellä on elvytystoimet olleet käynnissä. Kaikki osalliset on saatu mereltä maihin ja useampia ihmisiä on viety sairaalaan, yleisjohtaja Tommi Salopelto Suomenlahden merivartiostosta kertoo MTV Uutisille.

– Onnettomuudessa mukana ollut huvivene on avonainen, kohtuullisen iso rib-vene, jonka pinnassa näkyy isoja jälkiä ja murtumia. Vene ei mennyt mitenkään kappaleiksi ja se kelluu vielä, Salopelto kertoo STT:lle.

Paljon pelastusyksiköitä paikalla

Pelastustoimiin osallistui lukuisia yksiköitä Suomenlahden merivartiostosta, pelastuslaitokselta, poliisista sekä vapaaehtoisesta meripelastusseurasta.

Lisäksi tehtävään hälytettiin lääkärihelikopteri ja rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

Tieto tapahtuneesta tuli meripelastuksen tietoon puoli yhdeltä iltapäivällä.

Hangossa on parhaillaan meneillään Poker Run-veneilytapahtuma. Tapahtuman sivuilla mainostetaan, että siellä näkee Suomen nopeimmat veneet ja vesijetit.

Merivartioston mukaan alueella oli kilpaveneiden lisäksi runsaasti muuta huviveneliikennettä.

MTV Uutiset tavoitti lyhyesti tapahtuman järjestäjän Petri Ohtosen. Tapahtuma on keskeytetty.

– Selvitämme tapahtunutta yhdessä viranomaisten kanssa enkä pysty kommentoimaan asiaa tässä vaiheessa, hän totesi.

Pelastustyöt ovat nyt tapahtumapaikalla ohi ja onnettomuuden tutkinta on siirtynyt poliisille.

Tapahtumaa järjestetty jo pitkään

Poker Run -veneilytapahtuman reitin oli tänä vuonna tarkoitus kulkea Hangosta länteen. Tapahtuman ideana on käydä määrätyillä rasteilla ja kerätä niistä pelikortteja, joista muodostetaan mahdollisimman hyvä pokerikäsi. Tapahtumaa on järjestetty Hangossa vuodesta 2006 asti.

– Tapahtuma on veneiden reittiajo, jonka alussa on hyvin valvottu tila, jossa yksi vene kerrallaan ajaa nopeusajoja. Nyt emme tarkalleen tiedä, miksi tämä yksi vene on törmännyt toiseen veneeseen. Emme tiedä, onko siellä kenties jokin vene ollut ylittämässä väylää vai mitä siellä on tapahtunut, Järvinen sanoo STT:lle.

Juttua muokattu kello 17.18: Lisätty tieto siitä, että vakavasti loukkaantunut henkilö kuoli vammoihinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja