Mainos

Musiikkitalosta tulossa alennettu tarjous

Helsingin kohutun musiikkitalon rakentaminen on nytkähtämässä eteenpäin. Musiikkitalon hallitus käsittelee ensi maanantaina rakennusyhtiö SRV Viitosten uutta tarjousta.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan SRV:n tarjous on huomattavasti viime syksynä hylättyä alhaisempi. Näin ollen hallitus voisi suosittaa tarjouksen hyväksymistä päärahoittajille, valtiolle ja Helsingin kaupungille. Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan myös Yle haluaa yhä mukaan Musiikkitaloon.

Rakennusyhtiö SRV Viitoset jätti viime syksynä ainoana tarjouksen musiikkitalosta, 124 miljoonaa euroa. Valtion Senaattikiinteistöt teetti samaan aikaan konsulteilla omat laskelmansa "rautakauppahintojen" mukaan. Summaksi tuli 108 miljoonaa ja tähän sisältyivät myös jo meneillään olevat perustus- ja tunnelityöt. Näin ollen SRV:n tarjous oli toiselta planeetalta.

- Jokaiseen kakkosneloseen oli lyöty 20 prosenttia lisää, kuvailee SRV:n tarjousta MTV:n uutisten tavoittama Musiikkitalon edustaja.

Mutta rakentamisen kuumin buumi on nyt ohi. Senaattikiinteistöt päätti jatkaa tarjouksen hieromista SRV:n kanssa.

Kun vielä vuosi sitten tilauskirjat olivat alalla täynnä, nyt näyttää siltä, että palataan "rautakauppahintoihin".

Samainen Musiikkitalon edustaja arvioi, että hallitus saa maanantaina eteensä aivan uudenlaisen tarjouksen.

- Hinta jäänee alle sadan miljoonan euron, hän arvelee.

Näillä summilla olisi jo mahdollista päästä ratkaisuihin. Jos hallitus maanantaina hyväksyy SRV:n alennetun tarjouksen, lopullinen päätös siirtyy valtion ja Helsingin kaupungivaltuuston käsiin - ja myös Yleä odotetaan takaisin joukkoon.

Viime syksynä Yle ilmoitti vetäytyvänsä liian kalliista talosta. MTV:n uutisten tavoittama Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoi tänään, että "Radion sinfoniaorkesteri tarvitsee uudet tilat ja Yle haluaa Musiikkitaloon."

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.