Musiikkifani varasti kirjastosta – tuli katumapäälle 50 vuotta myöhemmin: "Olen pahoillani, että otin sen..."

0:31
Tämä teos palautettiin kirjastoon 84 vuotta myöhässä!

Cuyahoga Countyn kirjastosta lehden varastanut voro tuli katumapäälle 50 vuotta myöhemmin. 

Amerikkalaiskirjaston lehti ehti olla kadoksissa yli 50 vuotta. Life-lehden vuonna 1968 Cuyahoga Countyn kirjastosta varastanut voro tuli kuitenkin viimein katumapäälle, kertoo ABC5.

"Varastin tämän lehden..."

Life-lehti palautui kirjastoon sadan dollarin setelin kera. Mukana oli lappu.

– Varastin tämän lehden Parma Ridge Road Library -kirjastosta, kun olin lapsi. Olen pahoillani, että otin sen. Mukana raha myöhästymismaksuja varten, nimetön viesti totesi.

Kirjasto kiitti julkaisussaan varasta siitä, että tämä päätti lopulta palauttaa lehden.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Se on sen muistamista, että koskaan ei ole liian myöhäistä ensiksikään maksaa myöhästymismaksua, ja toisekseen, palata kirjastoon, työntekijä Hallie Rich sanoo.

Sata dollaria maksuihin ei oikeasti riittäisi

Jos lehti olisi varastamisen sijaan ollut lainassa, sata dollaria eli noin 88 euroa ei kuitenkaan olisi riittänyt kuluihin: 50 vuodessa myöhästymismaksua olisi kertynyt noin 1800 dollaria, siis noin 1500 euroa.

Tarina ei kerro, mikä lehden artikkeleista voroa erityisesti viekoitteli, mutta kyseisen vintage-Lifen kannessa komeilee hyvin suosittu The Beatles -yhtye. Lehteä myydään keräilijöille nykyisin noin 40 dollarin hintaan.

Kirjasto ei vielä tiedä, mihin aikoo lehden sijoittaa. Se kuitenkin totesi Facebookissa, että muut kirjaston omaisuutta kotonaan 50 vuotta säilöneet voivat myös lahjoittaa myöhästymismaksut vähävaraisten ruoka-apuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja