Mainos

Museovirasto aloittaa yt-neuvottelut - museoita uhkaa sulkeminen

Museovirasto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat johtaa museoiden sulkemiseen ja 60 työntekijän irtisanomiseen. Museovirasto joutuu hakemaan säästöjä, koska hallitus on leikkaamassa sen määrärahoista ensi vuonna kolme miljoonaa euroa.

Neuvottelut käydään koko henkilökunnan kesken. Henkilökuntaa saatetaan lomauttaa toistaiseksi tai määräajaksi. Lisäksi virkasuhteita saatetaan muuttaa osa-aikaisiksi, kiinteistöistä voidaan joutua luopumaan, museoita saatetaan sulkea ja toimintayksiköitä lakkauttaa.

Museoviraston organisaatioon kuuluu Suomen kansallismuseo, jonka alaisuuteen kuuluu 15 muuta museota sekä Hämeen linna ja Olavinlinna. Säästöjen takia niitä joudutaan pitämään kiinni tai sulkemaan pysyvästi. Museovirastolla on hallussaan myös yli sata kulttuurihistoriallisesti arvosta kiinteistöä, joita uhkaa sulkeminen.

Yt-neuvottelut kestävät vähintään kuuden viikon ajan.

Neuvotteluita jatketaan kuitenkin siihen asti, kunnes eduskunta on päättänyt ensi vuoden talousarviosta. Vasta tämän jälkeen tiedetään tarvittavien vähennysten tarkka määrä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.