Mainos

Murtomiestä ampunut poliisi sai sakkoja

Poliisin tuomio tuli tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vamman tuottamisesta.

Kuudesti murtomiestä tulittanut poliisi on tuomittu sakkoihin Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus katsoi, että poliisilla oli tapahtumien nopean etenemisen ja muiden olosuhteiden vuoksi perusteltu syy käsittää olevansa hätävarjelutilanteessa. Käräjäoikeus tuomitsi silti asetta käyttäneen konstaapelin tänään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta 40 päiväsakkoon, mistä tuli maksettavaa 1160 euroa.

Ampumisjupakka tapahtui joulukuussa. Vartija yllätti kaksi murtomiestä lähes verekseltään Vantaan Varistossa sijaitsevasta tavaratalosta. Hurjan takaa-ajon aikana kohti Helsinkiä pakenijoiden nopeus nousi ajoittain jopa 180 kilometrin tuntivauhtiin.

Pakomatka päättyi Helsingin Haagaan, jossa murtomies ajoi ryminällä päin vartiointiliikkeen ja poliisien autoja. Kuljettaja yritti ajaa myös jalkautuneen poliisin päälle, jolloin tämä laukaisi aseensa kuudesti. Murtomies oli menettää henkensä.

Haavoittunut murtomies sai 1 vuoden ja kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen ja hänen toverinsa seitsemän kuukauden vankeustuomion. Tuomiot tulivat moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja varkaudesta. Törmäilijä sai lisäksi tuomiot muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.