Murhatun Milla Arosen äiti huolestui tyttärestään, kun viesteihin ei vastattu – pankkitililtä paljastui "viimeinen niitti"

11:51
Murhatun Milla Arosen äiti kertoo ensimmäistä kertaa julkisuudessa siitä, miltä tuntuu kun tyttären ruumis on yhä kateissa ja miltä tuntui kohdata murhaaja oikeudessa.

21-vuotias varusmies Milla Aronen murhattiin Somerolla kesäkuussa 2019. Naisen ruumis on yhä kateissa. Arosen äiti Katri Lauren kertoo Rikospaikassa, että hän toivoo yhä tyttären ruumiin löytyvän, jotta perhe voisi haudata hänet.

Henkirikoksesta tuomittiin Millan entinen poikaystävä Jyri Nieminen. Hänet tuomittiin hovioikeudessa elinkautiseen vankeuteen murhasta. Nieminen ei ole edelleenkään kertonut poliisille, minne hän kätki Millan ruumiin.

Arosen omaisten suruprosessi on yhä kesken.

– Yleensä jos ihminen kuolee, hänelle saadaan pitää hautajaiset ja on hautapaikka. Millalle on hautapaikka, mutta ei ruumista. Surutyö on edelleen kesken, äiti kertoo nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa.

Huoli heräsi, kun viesteihin ei vastattu

Arosen piti palata varuskuntaan sunnuntai-iltana 9. kesäkuuta 2019, mutta hän ei koskaan saapunut sinne. Äiti tapasi tyttärensä viimeisen kerran lauantaina 8. kesäkuuta.

– Sunnuntai-iltana Milla ei lähettänyt viestiä ja toivottanut hyvää yötä, kuten me normaalisti aina teimme. Viestiä ei kuulunut. Maanantaina lähetin hänelle viestin Whatsappissa, mutta hän ei lukenut viestiä ollenkaan, äiti muistelee tyttärensä katoamisaikaa.

Maanantai-iltana 10. kesäkuuta äidin olo oli jo levoton. Kauppareissulla hän ajoi tyttärensä kodin ohi ja näki, että tyttären auto seisoi kerrostalon parkkipaikalla.

– Silloin tiesin, että jotakin on hullusti. 

Lauren soitti veljensä vaimolle ja pyysi hänet kanssaan käymään Millan asunnolla. Äiti ei uskaltanut mennä yksin, sillä hän pelkäsi mitä vastassa odottaisi.

– Asunto oli ihan tyhjä. Se näytti siltä, että sieltä oli lähdetty johonkin.

Toivo eli viimeiseen asti

Äidin mukaan kaikki viittasi siihen, että asiat eivät olleet kunnossa. Äiti tutki tyttärensä pankkitiliä ja hän ihmetteli, kun sunnuntai-iltana tilille oli tullut 2 500 euroa pikavippilainaa.

– Se oli viimeinen niitti. Meillä ei ollut tavanomaista, että pikavippejä otettaisiin.

Äiti teki tyttärestään katoamisilmoituksen poliisille tiistaina 11. kesäkuuta.

– Sitä toivoi viimeiseen asti, että kaikki olisi hyvin, mutta se toivo kariutui hiljalleen pois, Lauren kertoo Rikospaikassa.

Lauren osasi aavistaa heti alusta pitäen, että Millan entinen poikaystävä liittyisi jollain tavalla tyttären katoamiseen. Myöhemmin poliisitutkinnassa selvisi, että ex-poikaystävä oli surmannut Millan.

Miten äiti tajusi, että entinen poikaystävä oli murhannut Millan ja mitä ajatuksia se herätti? Murhatun Milla Arosen äiti kertoo ensimmäistä kertaa julkisuudessa siitä, miltä tuntuu kun tyttären ruumis on yhä kateissa ja miltä tuntui kohdata murhaaja oikeudessa. Katso äidin koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja