Milla Aronen murhattiin 2019, mutta ruumis on yhä kateissa – äiti kertoo nyt ensimmäistä kertaa surustaan: "Haluaisin vielä haudata tyttäreni, mitä hänestä on jäljellä"

0:23
Murhatun Milla Arosen äiti kertoo nyt julkisuudessa ensimmäisen kerran surustaan ja siitä miltä tuntuu, kun tyttären ruumis on edelleen kateissa.

Vuonna 2019 murhatun varusmiehen Milla Arosen äiti Katri Lauren kertoo illan Rikospaikassa ensimmäistä kertaa julkisesti surustaan henkirikoksen jälkeen.

21-vuotias Milla Aronen murhattiin Somerolla kesäkuussa 2019. Henkirikoksen teki Millan entinen poikaystävä Jyri Nieminen. Nieminen sai elinkautisen vankeustuomion murhasta.

Aronen katosi kesäkuussa 2019 ollessaan viikonloppulomalla armeijasta. Tapausta tutkittiin kuukausia ensin katoamisena, kunnes elokuun lopussa 2019 poliisi otti kiinni Arosen entisen poikaystävän, vuonna 1995 syntyneen miehen. Joulukuussa mies tunnusti aiheuttaneensa ex-tyttöystävänsä kuoleman, mutta ruumis on edelleen kateissa.

– Surutyö on kesken. Mitään isoa ei varmastikaan ole enää haudattavana, jos jotain löytyy. Uurnahautapaikka Millalle on olemassa ja haluaisin vielä haudata tyttäreni, mitä hänestä on jäljellä. Että hän olisi kirkkomaassa, Lauren kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Ruumis yhä kateissa

Lauren ei usko, että murhan tehnyt ja vankilassa elinkautista tuomiota istuva Nieminen tulee koskaan kertomaan koko totuutta teosta ja ruumiin hävittämisestä. 

– Silloin voisi paljastua seikkoja, mitä kaikkea hän on Millalle tehnyt, Lauren sanoo.

Nieminen kertoi tutkinnassa, että hän löi vain kerran Millaa kasvoihin ja sen seurauksena Milla kaatui ja kuoli. Nieminen väitti hävittäneensä ruumiin mökkiläisten yhteiskäytössä olleeseen roskasäilöön.

Poliisi ilmoitti kuulusteluissa pitävänsä Niemisen kertomusta epäuskottavana. Roskiksen käyttäjät eivät olleet huomanneet yleisroskiksessa tapahtuma-aikana mitään poikkeuksellista, minkä lisäksi mies ei ollut esimerkiksi kertonut kuolonkankeudesta tai seikoista, joita tapaukseen tulisi liittyä.

Myös ajoajat eivät poliisin mukaan täsmänneet miehen kertomukseen. Siksi poliisi on kuulusteluissa yrittänyt saada selville, piilottiko mies sittenkin uhrin maastoon tai vesistöön.

Toistaiseksi ruumista ei ole löydetty.

Katso koko haastattelu ja Rikospaikan jakso MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja