Mainos

Murhatulla Nemtsovilla oli rock-tähden karisma ja älymystön tuki

Eilen 55-vuotiaana ammuttu Boris Nemtsov aloitti poliittisen uransa 1990-luvulla. Hän oli tutkija, joka päätyi ensin Nizhny Novgorodin kuvernööriksi ja sieltä presidentti Boris Jeltsinin aikana varapääministeriksi.

Vain muutama tunti ennen murhaa Nemtsov antoi haastattelun, jossa vertasi Putinin hallintoa natsien Kolmanteen valtakuntaan.

Jeltsinin aikana hän sai liberaalin talousuudistajan maineen.

Boris Nemtsov on ollut tuttu näky mielenosoituksissa. Pudottuaan parlamentista 2003 hänestä tuli useiden eri oppositiopuolueiden ja -ryhmien johtaja.

Nemtsov kiihdytti Putinin vastaista kampanjaansa vuoden 2012 alla, kun Putin oli pyrkimässä uudelleen presidentiksi. Nemtsovin mukaan Putinin lempilapsen eli Sotshin olympialaisten menoista valui tietymättömiin kymmeniä miljardeja euroja.

Putin-kritiikillään Nemtsov sai puolelleen Moskovan älymystön ja kannatusta myös muista suurista kaupungeista. Hän oli armoitettu puhuja, hänellä oli rock-tähden karisma ja hän oli erityisesti naisten suosiossa.

Vain muutama tunti ennen murhaa Nemtsov antoi haastattelun, jossa vertasi Putinin hallintoa natsien Kolmanteen valtakuntaan.

- Meidän on työskenneltävä mahdollisimman nopeasti osoittaaksemme venäläisille, että on olemassa vaihtoehto, uutistoimisto Reuters siteerasi Nemtsovin kommentteja.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.