Mainos

Murhasta syytetty pahoinpiteli koiraa talutushihnalla

Laajasalon murhasta syytetty mies vastasi käräjäoikeudessa myös syytteeseen eläinsuojelurikoksesta.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin mukaan syytetty Jukka-Matti Romppainen, 28, on tahallaan pahoinpidellyt ulkoiluttamaaansa saluki-rotuista koiraa. Syytteen mukaan hän on lyönyt koiraa ainakin viisi kertaa remmillä aiheuttaen siten koiralle ainakin kipua. Eläinsuojelurikos on tapahtunut toukokuussa 2014.

Käräjäoikeudessa kuultiin todistajaa, joka kertoi nähneensä syytetyn ulkoiluttamassa kolmea koiraa. Todistaja näki ikkunasta, kuinka syytetty löi talutushihnalla vaaleaa koiraa useita kertoja.

Todistaja suuttui koiran kaltoinkohtelusta ja meni kysymään mieheltä syytä koiran pahoinpitelyyn. 

– Kysyin häneltä, että miten oikein kohtelet näitä koiria. Hän vastasi, että huonosti. Mies kertoi, että koirat eivät ole hänen ja hän ulkoiluttaa niitä siksi, koska koirien omistaja ei ulkoiluta niitä tarpeeksi, todistaja kertoo oikeudessa.

Syytetty aluksi kiisti syyllistyneensä eläinsuojelurikokseen. Todistajan lausunnon jälkeen syytetyn avustaja, asianajaja Heikki Lampela sanoi, ettei puolutuksella ole syytä epäillä todistajan lausuntoa.

Syyttäjän mukaan Jukka-Matti Romppainen on tuomittava eläinsuojelurikoksesta vankeusrangaistukseen hänen syykseen luettujen muiden tekojen kanssa. Syyttäjä vaatii Romppaiselle 58-vuotiaan naisen murhasta elinkautista vankeusrangaistusta. 

Väkivalta sai alkunsa, kun uhri meni huomauttamaan syytetylle koirien huonosta kohtelusta. Mies oli käyttäytynyt koiriaan kohtaan aggressiivisen oloisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.