Mainos

Muovipussikeskustelu repesi liitoksistaan Facebookissa – "Ovat käteviä koirankakkapusseja"

Kaupan pyrkimykset vähentää muovisten pakkausmateriaalien käyttöä on nostattanut valtavan kommenttivyöryn MTV Uutisten Facebook-sivulla.

Kaupan liitto ja Ympäristöministeriön allekirjoittivat tänään sopimuksen, jolla tähdätään muovipussien ja -kassien käytön vähentämiseen.

MTV uutisoi asiasta aamulla. Uutinen repäisi nettikeskustelun täyteen vauhtiin. Moni pitää muovin käytön vähentämiseen tähtääviä pyrkimyksiä hyvinä, toiset taas pilkkaavat koko hanketta.

 – Ei vaikutusta mihinkään... Se on ihan se ja sama onko niitä pikkupusseja siinä vai ei. Haen ne sitten hedelmäosastolta jos ei kassalta saa. Muovijäte ei tällä meiningillä maailmasta lopu, kirjoittaa yksi kommentoija.

– Ikävämpi juttu. Nämä pienet pussit ovat käteviä koirankakkapusseja, ja vieläpä kun niitä sai maksutta, niin aina parempi, arvioi toinen.

Huumorin voimallakin pikkupusseja puolustetaan.

– Minusta nämä pienet kahisevat pussit - puhisevat kassit - ovat varsin käyttökelpoisia moneen tarkoitukseen. Tuskin niiden poistaminen tätä maailmaa pelastaa.

K- ja S-ryhmät kertovat luopuvansa kassoilla pienistä muovipusseista. Vähitellen siis katoaa jo tutuksi käynyt kysymys: ”Laitetaanko pakasteet pieneen pussiin?”

– Jees! Hyvältä tuntuu! Muovipussit veke ja kangaskassit kehiin, iloitaan uutisesta.

– Voisi kyllä monia muitakin pakkauksia miettii hiukka uusiksi, on meinaan joissain muovia muovin päällä, kritisoidaan nykyisiä käytäntöjä viestiketjussa.

Myös ulkomainen esimerkki kannustaa luopumaan muovipusseista ja -kasseista.

– Asun nykyään Alankomaissa ja täällä jopa vaatekaupassa pitää maksaa pussista. Ja tosi vähän ihmisistä ostaa muovipusseja, enemmistöllä on kestokassi mukana, raportoidaan Hollannista.

Ajoittain sanailu muovipussiuutista kommentoivien kesken kääntyy keskinäiseksi nokitteluksi tähän tapaan.

– Tosiaan, sitten iso muovikassi ostettava. Jollain ne ostokset kannettava.

– Tai sitten pitää ihan mukisematta sitä kangaskassia mukana. Ei vaadi sen enempää 

– Ja kassia missä sen kangaskassin säilyttää.... tai sitten ei käy ostoksilla ollenkaan 

– Kangaskassi varmasti mahtuu laukkuun tai taskuun, älä huoli. Tokihan ostoksilla käymisen voi lopettaa, mutta voisinpa kuvitella, että omavaraisena Suomessa eläminen on hiukkasen vaativampaa kuin kangaskassien käyttö. 

Varsin valoisastikin asiaan suhtaudutaan ainakin joissakin kommenteissa.

– Hyvä että poistuvat. Monta pientä asiaa ja muutosta on yhdessä iso asia.

Eikä tämäkään asia mene läpi salaliittoteorioitta, vaikka sitten kieli poskessa.

– Kyseessähän on selvästi suurten kauppayhtymien salajuoni, jolla pienille ostoksille saadaan myytyä 15 senttiä maksava muovikassi. Illuminati confirmed.

Jutun kommentit on kerätty MTV Uutisten Facebook-sivulta. Alkuiltaan mennessä niitä oli kertynyt jo pitkälti kolmatta sataa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.