Muotivinkit kevään juhliin: Älä tee näitä virheitä

Kevät aloittaa tunnetusti juhlabuumin etenkin kun koululaiset ja opiskelijat valmistuvat ja hääbuumi alkaa jokakeväiseen tapaan nostaa päätään. AVA kysyi asiantuntijoilta vinkkejä siihen, kuinka tulevana keväänä voi luoda onnistuneen juhlalookin.

Arvokkaan ja siistin juhlatyylin luomisessa käytettävissä on paljon enemmän aineksia kuin arkisissa asuissa. Muotisuunnittelija Tiia Vanhatapio sekä muotiasiantuntija ja -toimittaja Sami Sykkö antoivat omat vinkkinsä siihen, kuinka virheet juhlapukeutumisessa on helpoin välttää.

– Kannattaa olla uskollinen omalle maulle ja omalle kropalle. Jos ei pidä rohkeista kaula-aukoista tai voimakkaista väreistä, niin juhlapukeutumisessakin on hyvä luottaa omaan tyyliin, Vanhatapio neuvoo.

Muotisuunnittelija kehottaa kaikkia juhla-asua suunnittelevia pitämään mielessä ensisijaisesti juhlien tarkoituksen ja valitsemaan asunsa sen mukaisesti.

– On tärkeää pitää mielessä se, että juhlat eivät ole mikään urheilusuoritus, vaan edessä on ihana ilta ja silloin yllä on syytä olla sellaiset vaatteet, joissa viihtyy ja joita voi käyttää useamman kerran. Siitä hetkestä pitää nauttia, Vanhatapio muistuttaa.

Alusvaatteita ei saa unohtaa

Vanhatapio toivoo, että juhla-asua valittaessa suunnittelu aloitettaisiin jo alusvaatteista. Kun alla on oikeanlaiset alusvaatteet, pääsee asu paremmin oikeuksiinsa kantajan yllä.

– Hyvin istuvat rintaliivit ja hyvin istuvat pikkuhousut ovat tärkeä lähtökohta, Vanhatapio neuvoo.

Muotisuunnittelija toivoo, että suomalaiset kiinnittäisivät jatkossakin huomiota myös valitsemiensa sukkahousujen laatuun. Erityisen kiiltäviä sukkahousuja Vanhatapio ei tänä päivänä valitsisi osaksi juhlalookia.

–Kiiltäviä sukkahousuja ei luojan kiitos käytetä enää usein. Niitä en suosittele kenellekään, Vanhatapio toteaa.

Kengillä on merkittävä rooli

Juhlapukeutumisessa on hyvin tärkeää kiinnittää huomiota kenkiin, jotka valitun asun kanssa yhdistetään. Sopivien kenkien valintaa ei kannata jättää viimeiseen iltaan, sillä pahimmillaan epäonnistunut tai harkitsematon kenkävalinta voi pilata koko asukokonaisuuden.

– Todella tärkeä osa asua on kengät. Sillä on asukokonaisuuden kannalta paljon merkitystä, minkälaiset kengät valitsee, Sykkö toteaa.

– Jos on maailman kaunein mekko, jonka alta vilkkuvat kuluneet, vääränmalliset tai vääränväriset kengät niin koko asukokonaisuus lakkaa toimimasta, Sykkö jatkaa.

Muodin ammattilainen kehottaakin kiinnittämään huomiota asukokonaisuuteen siinä vaiheessa, kun sopivat kengät eivät ole vielä löytyneet. Parhaimmillaan onnistunut kenkävalinta kruunaa onnistuneen juhlalookin.

– Juhla-asu on kokonaisuus, jossa pitäisi näyttää siltä, että asun kantaja on samasta muotista kuin se pukukin, Sykkö kuvaa.

Odotettuihin juhliin ei kannata myöskään valita aivan uusia kenkiä. Pahimmillaan epämukavat kengät voivat pilata juhlat.

– Jos ostaa uudet kengät, niin ne kannattaa kävellä sisään. Jos ei ole kävellyt korkeilla koroilla ja edessä on todella tärkeät juhlat, niin ei kannata ottaa ainakaan kymmensenttisiä korkoja, Vanhatapio huomauttaa.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja